A stúdiót vádolja a Kena: Bridge of Spirits ex-fejlesztője

Brandon Popovich szerint rosszindulatúan kitették az Ember Labból.

Popovich egy veterán a játékiparban – korábban már az Insomniac Gamesnél is megfordult, és legutóbb a PlayStation 5-re készülő Kena: Bridge of Spiritsen dolgozott az Ember Labnél, de végül elváltak az útjaik. Most a VGC-nek megírta a történetét, és egy másik külsős is írt a site-nak (és ő is azt mondta, hogy a stúdió nem tartotta be a teljes munkaidős állásra vonatkozó ígéretét, plusz a túlóráért sem fizetett az Ember Lab).

Popovich azt állítja, hogy a Kena: Bridge of Spirits kódjának 95%-áért volt felelős a távozásának pillanatában, de ezt a stúdió megcáfolta – az Ember Lab szerint Popovich több hamis állítást is tett, és ő csak hét hónapig dolgozott a játékon, továbbá szerintük szó sincs Popovich ki nem fizetett munkájáról – sőt, az Ember Lab szerint az ajánlatuk messze a piaci érték fölé tehető volt. A VGC szerint a hozzájuk eljuttatott emailekből kivehető, hogy Popovich jelentős szereppel bírt a Kena: Bridge of Spirits fejlesztői csapatára, és ezért 2017 januárjában vezető tervezői posztot kínáltak neki. A stúdió szorult anyagi helyzete ellenére is dolgozott a játékon, igaz, Popovich egy másik állást is elvállalt, hogy meg tudjon élni. (Ezzel nincs egyedül, főleg a jelenlegi szituációban.)

Csakhogy az Ember Lab hosszabb távon sem tudta rendezni helyzetét, és nem volt kiadói megállapodása sem a játékra, így Popovich tartozásokat halmozott fel. A fizetése 50 ezer dollárral csökkent (ki kell emelnünk, hogy ez a teljes évre vonatkozik – Amerikában ez a divat; tehát havonta forintra átszámítva ~1,2 millióval kevesebbet kapott, ez pedig kb. fele az előző fizetésének), és Popovichnak döntenie kellett: elfogadja, vagy lelécel – végül kitették a stúdióból. Popovich számára ez fontos játék volt, mert ezzel nagyobb ismertségre tett volna szert, de hirtelen vége lett mindennek, és ezért depressziós lett, továbbá magában is kárt akart tenni gondolataiban. Azt kívánta, hogy a Kena: Bridge of Spirits sose legyen bejelentve vagy kiadva, és a PlayStation 5-ös bejelentéskor felgyülemlettek benne a rossz érzések.

Az Ember Lab erre csak annyit mondott, hogy Popovich-ot megfelelően kifizették, és fájdalmas volt az ő vádaskodásait hallani.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu