Baj van a Nintendo Switch akkumulátorával is?

A Joy-Con kontrollereken túl mással is hiba lehet hosszabb távon, és erről maga a Nintendo beszél…

Tegnap már beszámoltunk a leválasztható Joy-Con kontrollerek körüli amerikai polgári peres eljárásról (amit a kezdeményező jogi cég annyira előre tudott tolni, hogy most már a driftelést tapasztalóktól videós bizonyítékot kér!), de van egy másik téma is, amit körül kell járnunk – az akkumulátorok esetében is lehet még probléma a későbbiekben.

A Nintendo japán Twitter-fiókján azt írják, hogy a Nintendo Switch-be épített akkumulátor nem lesz tölthető, ha túl keveset nyúztuk, majd hozzátették, hogy félévente egyszer azért töltsük fel. Ez azoknak lehet probléma, akik a korlátozott példányszámban kiadott Switch-ekből egyet eltesznek emlékbe, mert mondjuk annyira megtetszett nekik, hogy nem akarják azt használni. Ez azokat is érintheti, akik csak tartaléknak elraknak egy „kapcsolót”, ha az első Switch-ük elromlana.

Amúgy a handheldek esetében a PlayStation Portable (ismertebb rövidítésként – PSP) is hasonló helyzetben van. Ott pedig inkább az a baj, hogy az akkumulátor felpuffad, ami egyrészt esztétikailag nem tűnik olyan szépnek, másrészt pedig ez talán veszélyes is lehet, mert ki tudja, hogy miért is lett ilyen a Sony handheldjébe épített tölthető energiaforrás.

A Nintendo Switch amúgy köszöni, jól van – mostanában minden hónapban ebből a konzolból fogy a legtöbb, míg a Sony és a Microsoft a next-gen konzoljaik (PlayStation 5 Standard Edition, PlayStation 5 Digital Edition; Xbox Series X, Xbox Series S) megjelenésére készül. A Switch előfizetéses online szolgáltatása, a Nintendo Switch Online is remekül szuperál: a már két éve elindult szolgáltatás most már 26 millió előfizetővel rendelkezik, így közel minden második Switch-tulaj fizet érte.

Ennyit számít a március 20-án megjelent, és azóta killer appá nőtt (nem vicc: kiemelkedően jó értékesítési adatokkal rendelkező) Animal Crossing: New Horizons is – ez a játék online még jobb, így nem csoda, hogy sokan fizetnek az online-ért…

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu