Kevesebb tárhelyünk lesz a PlayStation 5-ön mint az Xbox Series X-en? [VIDEO]

Állítólag kiszivárgott a PlayStation 5 bootolása, és az alapból rátelepített játék mérete sem lesz annyira vészes.

A ResetEra fórumon bukkant fel egy kép, ami orosz forrásból származik (ez a gondolat még visszatér később), és ezen azt láthatjuk, hogy 664 GB felhasználható tárhely a PlayStation 5-ben. Eddig 825 GB-osként említették a konzol SSD-jét, de egy 1 GB nem egyenlő 1 milliárd byte-tal (hanem 1 millárd 73 millió 741 ezer 824-gyel – 1:1024 az arány, nem 1:1000), így a 825 GB inkább 768-nal felel meg, és a PlayStation 5 operációs rendszere és rendszerfájljai összesen 104 GB-ot vehetnek el, így 664 maradna nekünk. (Összehasonlításképp: az Xbox Series X 930 GB-os SSD-vel rendelkezik, és ebből 128 megy el a rendszer számára, így maradna 802, ami 138 GB-tal több. Ez mondjuk két nagyobb játéknak elegendő helyet takar.)

A Microsoft egy lassabb NVMe SSD-t használ (2,4 GB/másodperc nyers I/O áteresztés a tömörítetlen adatnak), de cserébe több helyet kínál az új konzoljában, és az Xbox Series S is a hirdetések szerint csak 512 GB-os SSD-vel jöhet, ami igencsak kevés! (A Call of Duty: Modern Warfare tokkal-vonóval, így a free-to-play Warzone-nal együtt már nem fér el egy 250 GB-os SSD-n…) Talán pont ezért mondja a Sony és a Microsoft is, hogy egyes játékrészek feltelepítését kihagyhatjuk, és pont emiatt bővíthetjük majd mind a két konzol tárhelyét. (A Microsoft egy egyedi formátumú 1 TB-s SSD-s bővítést kínál a tengerentúl 220 dollárért, míg a PlayStation 5 a hagyományos NVMe M.2-es SSD-ket támogatni fogja, de ott a sebesség támogatása lehet korlátozó tényező.)

Ugyanezen a képen láthatjuk, hogy 2,38 GB már felhasznált. Mivel mindegyik PlayStation 5 alapból rendelkezik az Astro’s Playroommal, így valószínűleg ez foglalja ezt a meglepően kicsi helyet. Végül pedig kiszivárgott egy videó, amiben a PlayStation 5-öt állítólag ugyanez az orosz illető kapcsol be… egy fekete DualSense kontrollerrel? A ResetEra fórumon Tom Warren, a The Verge szerkesztője azt írta, hogy először hitelesnek tűnt a felvétel, de a kék fények körül furcsa artefactok vannak a videóban, és szerinte egy 3D-s nyomtatóval megalkotott kontrollerre rárétegezte ezeket a fényeket.

Tény, semmi sem hivatalos ezekből, de lassan beömlenek a hivatalos első tapasztalatok is. Ideje volna, mert a PlayStation 5 Standard Edition (500 euró/190 ezer forint) és a PlayStation 5 Digital Edition (400 euró/150 ezer forint) is november 19-én rajtol Európában.

Forrás: WCCFTech, PSU, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu