Xbox Series: több játékrészt is törölhetünk

A játékok egyre inkább nőnek, a konzolokba épített tárhely pedig nem nő ezzel párhuzamosan.

Ma már említettük, hogy a PlayStation 5 végül mégis kisebb tárhelyet biztosít majd azoknak, mint akik az Xbox Series X-be ruháznak be. Azt is említettük, hogy a Call of Duty: Modern Warfare nem éppen egy kicsi játék, ugyanis ha az egész cókmókot feltelepítjük a sztorimóddal, a Warzone-nal, és a multiplayerrel, akkor már egy 250 gigabyte-os SSD is betelik. És ez nem csak PC-n probléma, hanem a PlayStation 4 és az Xbox One is ilyen hasonló növekedéstől szenved, de ott legalább lehet törölni a nemkívánatosnak is mondható szekciókat.

Ebből a leckéből tanult a Microsoft – Larry Hryb (ismertebb nevén Major Nelson) interjút készített Jason Ronalddal, az Xbox fejlesztéséért felelős producerével a podcastjének legújabb részén. Itt azt mondta, hogy a hardveren túl a kezelőfelületben is javítgattak, így a rendelkezésünkre álló tárhelyet könnyebben kezelhetjük. Az egyik példa erre az, hogy egy játék eltérő elemeit letörölhetjük, ha nem tartunk rájuk igényt… igaz, ez címenként eltérő, így a fejlesztőkön múlik, hogy ezt megvalósítják-e. (Az Xbox Game Studios, azaz a belsős fejlesztésű játékok esetében valószínűleg Phil Spencer, az Xbox-vezér ezt el is fogja várni.)

Ronald példája szerint ha az egyjátékos mód után a multiplayerre koncentrálnánk, akkor a fejlesztő munkája révén akár törölhetjük a sztori módot, hogy az ne foglalja a helyet mások alkotásai elől, így pedig jobban  az uralmunk alatt maradhat a 802 GB tárhely (930, de 128-at az Xbox Series X rendszerfájljai és az oprendszer elvisz). Ez főleg az Xbox Series S-nél lehet hasznos, ha tényleg 512 GB-s SSD-vel jön a boltokba.

Az Xbox Series X (500 euró/190 ezer forint) és az Xbox Series S (300 euró/115 ezer forint) is november 10-étől lesz kapható világszerte, így talán Magyarországon is. Talán addig nem romlik még jobban a forint, mert még a végén egy kettessel kezdődik az XSX ára…

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu