A Sony már tervezi az eladott PlayStation 5 konzolok számát az első időszakban

Az aktuális generációnál is jobb eladásokat szeretnének produkálni a PlayStation 5-tel.

Első olvasatra talán meglepő Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment részlegének vezérigazgatójának kijelentése. Ryan a koreai Naver nevű cégnek adott interjújában egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg az az elképzelés a cégnél, hogy sikerül a PlayStation 4-et is lehagyni az eladások tekintetében, tehát a következő pénzügyi év végére több PlayStation 5-öt adnak majd el, mint a PlayStation 4-ből azonos időszak alatt. Szép célkitűzések, hiszen az előző generáció 2013 novemberében debütált, majd 2014 áprilisáig (tehát Q2-ig, a második üzleti negyedévig összesen hétmilliónál is többet kelt el belőle világszerte. Miután egyfolytában arról olvashattunk – a Sony által állandóan cáfolt -pletykákat, hogy gondok akadtak a gyártással a koronavírus miatt, továbbá az előrendelés sem haladt túl gördülékenyen, azért ez meglehetősen optimista becslés, de hát a Sony okozott már pozitív meglepetéseket például a szintén elég gyenge rajttal indult PlayStation 3-mas generáció utáni talpra állás során is.

Alig másfél hónap van hátra az új konzolháború kezdetétől, most azonban még nehéz megjósolni, hogy a két hatalmas multi: a Sony és a Microsoft negyedik nagy összescsapásában ki lesz majd a győztes. A japánok az előző generációban kiütéssel győztek, nem csak önmagában a mint 100 millió eladott konzol miatt, de olyan sikerjátékok tükrében is, mint az inFamous Second Son, a Bloodborne, az Uncharted 4, a God of War, a Marvel’s Spider-Man, a The Last of Us Part 2, vagy a Ghost of Tsushima. Ami a Microsoftot illeti, a kiütés után ők is talpra álltak és eléggé egyértelműen nem hagyták veszni az újabb mérkőzést, hiszen nagyon durván elkezdték felvásárolni a játékfejlesztő cégeket. Talán az idősebb olvasóink emlékeznek még Steve Ballmer legendás izzadt kántálására, amelyet 2000 szeptemberében láthattunk tőle egy Windows 2000 konferenciát, ahol azt ordibálta, ritmikusan, hogy:

„Fejlesztők! Fejlesztők! Fejlesztők!”

A Microsoft gaming divíziója most végre megfogadta Ballmer szavait, a cég ugyanis eleinte kisebb, de rendkívül közkedvelt fejlesztőstúdiókat vásárolt fel (Obsidianr, inXile, Ninja Theory), aztán pár hete egy igazi óriásvadat fogtak be: hét és fél milliárd dollárért a felvásárolták az egész ZeniMax céget, id Softwarestől, Bethesdástól, Tango Gameworksöstől. A redmondiak tehát ismét két lábbal rúgták be az ajtót az új generációban és míg pár hónappal ezelőtt még mindig eldőltnek látta az újabb generáció küzdelmét is, addig most már koránt sem ilyen egyértelmű a helyzet.

Az Xbox Series X és „kistestvére”, a szerényebb képeséggel rendelkező Xbox Series S november 10-től lesz kapható, ami pedig PlayStation 5 és a PlayStation Digital Edition kiadását illeti: november 19-én kerül majd a boltokba.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu