Ghost of Tsushima: hatalmas lesz az 1.1-es újítás [VIDEO]

Mások ezért pénzt kérnének – a Sucker Punch nem így tesz.

A fejlesztők senior játéktervezője, Darren Bridges a PlayStation Blogon írt alaposan a Ghost of Tsushima 1.1-es frissítéséről, ami nagyon sok újítást hoz be. Augusztusban bejelentették már a Ghost of Tsushima: Legends-et: ez egy co-op multiplayer mód lesz, és ez lesz a frissítés egyik nagy dobása, ugyanis egy barátunkkal közösen kardot ragadhatunk a mongolok ellen. Kétjátékos sztoriküldetések, illetve négy főt igénylő túlélő küldetések várnak ránk, de lesz egy Raid mód is, ami néhány héttel később fog csak jönni. A PlayStation Store-on kell majd keresni (és persze kelleni fog a PlayStation Plus-előfizetés is). Egy új karakter is felbukkan majd Tsushima szigetén itt-ott: Gyozen, a történetmeséléről van szó, aki több pletykát is hallott a szellemről, de eltérő nézőpontja van – ha vele beszélünk, átélhetjük a történeteit, és így bejutunk a Ghost of Tsushima: Legends lobbijába, de akár a pause menüből és a főmenüből is bejuthatunk… esetleg a barátunktól kapott PlayStation Networkös meghívó révén is elérkezhetünk ide.

Négy karaktertípus lesz a Ghost of Tsushima: Legendsben, és mindegyiknek külön-külön erőssége lesz. Egy gyors tutorial után kiválaszthatjuk, hogy kit nyitunk meg elsőnek, és a szintlépésekkel a többiekhez is hozzáférhetünk (tehát itt is csak játszani kell, nem fizetni…). Akár mind a négyen egy karaktertípust választhatunk, szabadan lehet kombinálni, és mindegyik típus egy második különleges képességet is megnyit a fejlődése révén, nem beszélve a karakterfüggő sármokról (Charm) és a nagyobb távra használható fegyverekről. A szamuráj offenzív típusként nekimehet az ellenfeleknek, mert talpon marad utána is; a Hachiman’s Fury-vel több gyors kardlengéssel dönthetjük ki ellenfeleinket; a Hunter mesterlövészkedhetnek, a robbanó nyilakkal lelassíthatják a csoportos támadásokat, az Eye of Uchitsune segítségével pedig fejlövésben részesülnek többen is egy halom kilőtt nyíllal. A Ronin a Breath of Izanamival a teljes csapatot feltámaszthatja, és egy spirit kutyát is megigézhet (és azt meg is lehet simogatni); az Assassin pedig a Shadow Strike-kal átteleportálhat a harcmezőn, hogy közvetlenül lecsapjon az ellenfelére – a maszkokkal pedig eléggé félelmetes kinézettel bír.

A sztoriküldetéseket ketten játszhatjuk, és így igazán megismerhetjük, hogy mik történnek Tsushimában. A nehezebb szinteken új harcok, keményebb ellenfelek, extra küldetések, de több jutalom is vár majd ránk. A túlélő küldetések a horda módnak felelnek meg – Tsushima szigetén több helyen is ki kell tartanunk, és a szorosabb helyzetekben felgyújthatjuk az ellenfeleinket, vagy egy spirituális medvét is megigézhetjük. Minél tovább bírjuk és minél több bónusz feladatot teljesítünk, annál több a jutalom. A később (novemberben megjelenő?) Raidben pedig a legjobb felszerelés és egy ütős négy fős csapat kell – három részből ál majd a kaland, és itt komoly csapatmunka kell a sikerhez.

A Ghost of Tsushima: Legendsben a fotó mód is megmarad, és tele lesz új kozmetikai tárgyakkal, amik mikrotranzakció helyett játékmenettel lesznek megnyithatóak. A fejlődés az általunk használt felszerelés és technika párosára épít. Egyre ritkább és erősebb felszereléseket találhatunk a nehezebb küldetésekben, ahogy a többi karaktertípussal is időt töltünk. Lesznek új trófeák is, de ezek nem fognak beleszámítani a Ghost of Tsushima alap platina kupájába.

Ha ez mind nem lenne elég: lesz New Game+ is, ami röviddel a kánnal való találkozásunk után lesz elérhető a nyílt világban. Az addig megszerzett összes technika, felszerelés és tárgy velünk lesz, de a nehézségi szint emelkedni fog (bár ezt a menüben továbbra is behangolhatjuk). Új ló is lesz az NG+-ban, egyedi nyereggel és vörös sörénnyel. Az új, erős sármok megváltoztathatják a játékstílusunkat, és a kardunk, az íjunk, és a páncélunk is új fejlesztési lehetőséget kap. Itt is jönnek új trófeák, amik szintén nem lesznek hatással a platinára.

A New Game+ új virágot is hoz (Ghost Flower), és csak itt lesz elérhető egy új, titokzatos árustól, akit Ariakéban találhatunk. Ha egy teljesítünk egy történetet, és megvan már a jutalmunk érte, akkor ilyen virágokat kapunk helyette – ezzel más színt kaphat a pajzsunk és a felszerelésünk, így az első végigjátszáshoz képest jóval egyedibb dizájnunk lehet. Az árus új sármokat is árul az újabb harci stílusokért, és ezzel még inkább magunkra hangolhatjuk a harcot, amivel nagyobb kihívások elé tekinthetünk.

Az 1.1-es frissítés után az Armor Loadoutokat is aktiválhatjuk, így az összes tárgyat és felszerelést egyszerre egy páncélszettre applikálhatjuk, továbbá a játékidőnk az elmentésünk betöltésekor látható lesz, végezetül pedig a fotó mód is kapott új opciókat. Mindez október 16-án érkezik. Ingyen.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu