Phil Spencer: „Kevesen támogatják a ray tracinget, évekre vagyunk a 8K-tól” [VIDEO]

Az Xbox-vezér nem kertelt: szerinte több téren is még nem éppen elfogadott területeken tapogatózik az Xbox Series X, de még a PlayStation 5 is.

A Wired interjút készített Phil Spencerel, aki a sugárkövetésről (a ray tracingről) azt mondta, hogy bár játékosként drámai hatással van a technológia az élményre, a támogatás nem nagyon van jelen. Jó, PC-n azért a Turing architektúrára építő Nvidia GeForce RTX-sorozat már két éve elkezdte a terjeszkedést, de konzolon a helyzet ennél drámaibb – konkrétan csak ennyi játékról tudjuk, hogy támogatni fogja a ray tracinget: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PlayStation 5), Gran Turismo 7 (PlayStation 5), Ratchet & Clank: Rift Apart (PlayStation 5), Quantum Error (PlayStation 5, Xbox Series X), Devil May Cry 5 Special Edition (PlayStation 5, Xbox Series X), Bright Memory Infinite (PlayStation 5, Xbox Series X), Observer: System Redux (PlayStation 5, Xbox Series X), Chorus (PlayStation 5, Xbox Series X), S.T.A.L.K.E.R. 2 (Xbox Series X), Call of the Sea (Xbox Series X), The Medium (Xbox Series X), The Ascent (Xbox Series X).

Spencer aztán a 8K felbontásról is beszélt. Úgy látja, hogy ez nagyra törő technológia, de a készülékek ilyen szintű ábrázolása még nem tart ott, így pedig akár évekre lehetünk attól, hogy a videojátékok között ez standard legyen, és még az sem biztos, hogy egyáltalán ez lesz az új norma. A két új konzol esetében talán nem is lesz lehetséges (vagy ha igen, a frame rate kárára valósulhat csak meg).

Jött egy videó is, mégpedig a VentureBeatnek író Jeff Grubbtól. Itt az auto-HDR funkciót próbálta ki az Xbox Series X-ben. Több, visszamenőlegesen támogatott játékot vett elő a konzol előzetes hardverén (tehát nem a bolti verziót nyúzta), és úgy látja, hogy mindegyik játék 1000 Nitnél áll meg (ez a fényerő mértéke), és a HDR technológiában ez egy elfogadott normának tekinthető. Magyarul: az Xbox Series X elég korrektül kihasználja az HDR automatizálását, amivel a játékok szépen néznek ki.

Az Xbox Series X (500 euró/190 ezer forint) és az Xbox Series S (300 euró/115 ezer forint) is november 10-én jut el a boltokba.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu