Szétcincálták a PlayStation 5-öt, a Microsoft reagált rá [VIDEO]

Hivatalos videón is láthatjuk, ahogy a PlayStation 5-öt darabjaira szedi a Sony.

A Sony hivatalos jellemzése szerint 2015-ben kezdték koncepció szintjén felvázolni a PlayStation 5-öt, és az utóbbi öt évet a konzol tervezésével és fejlesztésével töltötték. A csapat nagyra értékeli a jól átgondolt, szépen megtervezett architektúrát, így a PS5 belseje jól átlátható és szépnek fest – nincsenek felesleges alkatrészek, továbbá a dizájn is hatékony, így pedig a Sony szerint egy magas színvonalú, a tökéleteshez közelítő hardvert alkottak.

Úgy gondolta az amerikanizálódó cég (mert Japánban ha lecserélték a két és fél évtizede fennálló, velünk ellentétes hagyományt, hogy a kör gombbal okéznak le dolgokat, az X-szel pedig visszavonnak, mást nem jelenthet…), hogy a teljesítményben egy jelentős, generációs ugrás kellett, hogy a játékélmény is következő generációs legyen, de ehhez mindent ki kellett egyensúlyozniuk (zajcsökkentés, folyékony fémes technológiájú hűtési rendszer – ezen két évet dolgoztak), és konzolt is megfelelően halknak gondolják. Ezért várják, hogy a rajongók kipróbálhassák, hogy náluk mennyire nem lesz porszívó szintű a PlayStation 5 által keltett zaj.

A videóban Masayasu Ito, a Sony Interactive Entertainment mérnöki munkálataiért felelős alelnöke bemutatta, hogy miként lehet eltávolítani a PlayStation 5 állványát, ha esetleg vízszintesen, elfektetve szeretnénk használni a konzolt. Erre az Xbox Egyesült Királyságnak szánt Twitterén reagált poénosan, de azóta a Microsoft letörölte a tweetet, de egy kép megmaradt belőle – megmutatták, hogy az Xbox Series X-et miként lehet „eldönteni”. Ebben semmi sértő szándékú nem volt, nyugodtan meghagyhatták volna – találó humorú volt a tweet…

Ez egyfajta visszavágás a Sony-nak, ami anno a PlayStation 4-es, lemezes játékok kölcsönadását mutatta egy hasonló paródiában (akkor az Xbox One még online-only konzolként volt bejelentve). A PlayStation 5 Európában november 19-én rajtol el – a PlayStation 5 Standard Edition 500 euró (190 ezer forint) lesz, a PlayStation 5 Digital Edition pedig 400 (150 ezer).

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

 

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu