Yakuza: Like A Dragon: a bunyón túl [VIDEO]

A Ryu Ga Gotoku Studio RPG-sített játékában nem muszáj csak mások arcának beverésével tölteni az időnket.

Ichiban Kasuga a lenti videóban (ennek a címe The Quest Begins, azaz A küldetés elkezdődik) elmeséli a videojátékszerű történetét (ez pedig egyszerűen a negyedik fal áttörése, kiszólás a játékosoknak). Ebben több minijátékot említ, és igaza is van: Yokohamában elég sok módon el lehet tölteni az időt. Lehet például gokartozni, ketrecharcolni, a SEGA játéktermi gépeit nyúzni (így több régebbi játékukat eldugta a kiadó az új Yakuzában!), iskolai dolgozatokat írhatunk, de a saját cégünk fejlesztése sem elhanyagolandó mellékfeladat.

Ichiban csoportja persze ezen felül Yokohama utcáit is meg akarja tisztítani a rosszfiúktól (erre lesznek a körökre osztott harcok – nem véletlenül mondjuk, hogy a Yakuza 7, ami a nyugaton csak a nevében nem hetes, RPG-sedett), de a harcosok biztosan elfáradnak egy kis idő után. Így – és ez egy japán kulturális, szociális utalás – karaokézhatnak is. Az újítás itt az, hogy a Yakuza franchise történetében először lehet majd a játék korábbi részeiből ismerős dalokat ANGOL nyelven előadni az újdonságok mellett. Meg is említettek pár példát (Baka Mitai (I’ve Been a Fool), Hell Stew, Like a Butterfly, Machine Gun Kiss, Spring Breeze, The Future I Dreamed Of). Ez igen: nem számítottunk arra, hogy pont ilyen irányban történik a lokalizáció (mert általában eddig az volt a bevett szokás, hogy a tartalmakat kivágják a nyugatra jutás előtt).

A Yakuza: Like A Dragon Japánban már decemberben megjelent PlayStation 4-re, de nekünk még november 10-eig várni kell a lokalizációra. Ekkor jön ki ugyanix Xbox Series X-re, Xbox Series S-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve PC-re (Steam, Microsoft Store). A PlayStation 5-ös verzióra várni kell: ez ugyanis csak március 2-ától lesz elérhető – itt valószínűleg a Microsoft a pénztárcájából áttolt pár milliónyi yent a SEGÁnak az időzített exkluzivitásért.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu