Megújult a PlayStation trófearendszere!

Új szintek, másféleképpen kalkulálják a struktúrát, és szintenként ikonok jönnek.

A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy a nap folyamán Európában és Japánban is végrehajtják a tegnap este Amerikában már megejtett változtatásokat, és erről Aoki Toshimasa, a SIE termékmenedzsmentért felelős rendezője a PlayStation Blogon írt. Az egyik legszembeötlőbb változás a szintkorlát megemelése lesz. Eddig 100 volt a limit, de a Sony ezt feltolta 999-re.

Ez nem jelenti azt, hogy kapásból visszaesnénk 1-es szintre, hanem automatikusan átszámítanak minket egy új szintre attól függően, hogy milyen trófeákat értünk eddig el. Így például, ha 12-es szinten voltunk a régi rendszerben, akkor valahol a 200-as terület alján fogunk tartózkodni az átszámítás révén, és a pontos szám attól függ, hogy hány, illetve milyen trófeákat szereztünk eddig. A trófeák maguk nem változnak, így azok megszerzésének lehetősége, illetve a jellemzés sem módosul.

Az átkalkulálás miatt egy olyan rendszer van a Sony szerint, ami jóval optimalizáltabb és díjazó – a korai szinteket gyorsan elérjük, és sokkal stabilabban fog a szintmérő számunk emelkedni. A platina trófeák pedig sokkal nagyobb hatással lesznek a szintünkre, így a cég szerint nagyobb értékkel bírnak majd. Lent egy kép az új ikonokról, ezt nem is kell magyaráznunk.

De azt hozzátesszük, hogy vizuálisan érzékelhető lesz, mennyire is leszünk közel a következő szinthez. Természetesen a PlayStation 3-on és a PlayStation 4-en megszerzett trófeák jönnek velünk a PlayStation 5-re, így ebben a tekintetben a konzolgeneráció-váltás ezúttal is zavartalan lesz. Viszont az új szintrendszer a korábbi konzolokon (tehát PS3, PS4), a PlayStation Appban és a My PlayStationön is látható lesz.

A PlayStation Blog francia verzióján még olvasható volt egy azóta már kitörölt rész is. A PlayStation 5-ön nyomon tudjuk követni a trófeák eléréséhez szükséges dolgokat is az ezt támogató PS5-ös játékokban. Például, ha tárgyakat kell összeszedni, arról kiírja, hogy X-ből Y van eddig meg.

Talán a Sony-nak azt kellene végre megvalósítania, hogy kiírja, mennyi időt is töltöttünk el bizonyos játékokban. Arra talán nagyobb igény lenne.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu