Microsoft-hírek: megvan a megoldás az Apple App Store kihagyására?

A redmondi cég talán rájött arra, hogy az almás cég App Store szabályzatát hogyan tudná átugrani.

A Business Insider szerint Phil Spencer, az Xbox-vezér most azon dolgozik, hogy egy Apple-s készüléken is lehetőség legyen az (Xbox) Game Pass-os streamelésre. Állítólag 2021-ben tervezi a Microsoft, hogy egy „közvetlenül böngészőt alkalmazó megoldással” kiadhassák az iPaden és az iPhone-on a felhős szolgáltatásukat.

Két hete is mondta már Spencer, hogy az Apple-s telefonokra is ki akarják hozni a Game Passt (mobilon ez az xCloud + Game Pass Ultimate párost takarja!), így nem csak az Android van a célkeresztjükben, ezért folytatják ebben az irányban a diskurzust, hogy valamilyen megoldás születhessen. Az Apple App Store-ja viszont megköveteli, hogy mindegyik fejlesztő ugyanazokat a szabályokat kövesse, így egyesével be kellene küldeni a játékokat a Game Pass-ból, hogy az Apple kiértékelhesse azokat. Ezt a Sony átugrotta a PlayStation 4 Remote Play-jel, ugyanis az otthoni konzolon fut a játék, az almás eszközön pedig csak inputot adunk neki. Ugyanígy fogja az Amazon is megkerülni az Apple korlátozásait a Luna streamelő szolgáltatásával, hiszen egy iOS-es böngészőből elérhető lesz, és egy könyvjelző szolgál az app ikonjaként.

Ha már a streamelésnél tartunk, ne feledkezzünk meg a Project xCloudról. Spencer a Twitteren azt mondta, hogy az Xbox konzolokon és PC-n is természetesen elérhetővé szeretnék tenni a streamelést, és ez az ezzel foglalkozó csapat tennivalós listáján ott is van. Ugyanolyan könnyen szeretnék kezelhetővé tenni a rendszert, ahogy mobilon. Úgyhogy esélyes, hogy jövőre ez is bétába lép az Xbox Series páros mellett Xbox One-on és Windows 10-en.

A CNET videószerkesztője, Jeff Bakalar pedig a Giant Beatcaston azt mondta, hogy az Xbox Series X készenléti módban is melegnek tűnt, és hőt eresztett ki magából úgy, hogy közben az nem is nagyon volt használva. Aaron Greenberg, az Xbox marketinges főnöke pedig a Twitteren elárulta, hogy a Microsoft belső tesztelése során megerősítette a mérnöki csapat, hogy az Xbox Series X-ből távozó hő nem tér jelentősen el az Xbox One X-ből távozó mennyiségtől, és ő maga is az otthoni használat során csendesnek, gyorsnak és erősnek találta a konzolt. Mondjuk a függőlegesen (vagy magyar megfogalmazással élve felállított) konzol esetében jobban érzékelhető lesz a hőkibocsátás, de ha az új Xbox nem sül meg, akkor ebből nem lesz baj.

Az Xbox Series X és a kistesó, az Xbox Series S is november 10-én fog világszerte elindulni. Az erősebb modell 500 euró lesz (kb. 190 ezer forint), míg a kisebb kiadás 300 (kb. 115 ezer forint).

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu