Mi a DOOM főszereplőjének neve? John Romero válaszol

Az eredeti DOOM-trilógia (tehát nem a 2016-os DOOM és az idén megjelent DOOM Eternal!) főszereplőjének neve eddig nem volt hivatalosan megerősítve, így mindenki csak találgatott.

1994. október 10-e. Ezen a napon jelent meg a DOOM II. Tegnap ennek volt a 26. évfordulója, és John Romero emiatt a Twitteren több kérdésre is válaszolt. Valószínűleg sokan arra kérdeztek rá, hogy a főszereplőnek pontosan mi is a neve – és Romero (aki ugyebár az IP egyik alkotója volna…) meg is válaszolta: Doomguy neve Doom Guy.

Ahogy a PCGamer poénosan is kiemelte, a Guy egy eléggé gyakori germán családnév Franciaországban és Angliában, de a Doom mint keresztnév eléggé… szokatlannak tűnik, de most hirtelen a Quake III Arena jutott az eszünkbe, ugyanis Doomguy… mármint Doom Guy (ezt még meg kell szoknunk…) ott is szerepelt, és ott egyszerűen Doom volt a neve. Tehát már ez is utalhatott arra, amit John Romero meg is erősített a madaras közösségi oldalon. Azért ne feledjük el, hogy Doom Guy már nem főszereplő, hiszen az id Software nemsokára bővülő rebootjában a helyét a Doom Slayer néven futó, hasonlóan brutális karakter vette át.

Akkor itt megemlítjük a bővítést – augusztusban így írtunk róla: „A kiadó által kiküldött jellemzés szerint a The Ancient Gods első részében egy ősi gonosz (ősi idegent?) tér magához (Khan Maykr, Icon of Sin), ugyanis a mennyben az egyensúly felborul. A DOOM világában eddig nem látott helyszíneken fog Doom Slayer ezúttal irtani (szokásához híven tépve, nem betépve). Új démonok is lesznek (új ellenféltípusok?).

Azért az eléggé szomorú, hogy alig két hónapra vagyunk a megjelenéstől, de a sajtóközlemény két bekezdést szánt arra, hogy miként fizethetünk, miközben eggyel elintézték a sztorit… akinek megvan a DOOM Eternal Digital Deluxe Edition kiadása, esetleg megvette az első évre szánt Season Pass-t (mondtuk már, hogy ez a játék főleg egyjátékos…?), ingyenesen megkapják. Akinek nem ez a verzió van meg, vagy nincs meg a szezonbérlet (ennek ára 30 dollár, euróból számítva közel 11 ezer forint), külön is megvehetik, viszont az érdekesség az, hogy a játékosoknak nem lesz szükségük a DOOM Eternalra, hogy a The Ancient Gods, Part One-t játszhassák. Ez azért meredek. A DLC első része önmagában 20 dollár (euróból számítva ~7200 forint) lesz.”

A DOOM Eternal: The Ancient Gods Part One tehát különálló lesz, és október 20-án fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és PC-re. Kérdéses, hogy ez mikor jut be a(z Xbox) Game Passba.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu