A Monster Hunter filmrendezője elmagyarázta, hogy a főszereplő miért a mi világunkból való

MOZI HÍREK – A Monster Hunter saga rajongói az év végén (ha minden jól alakul…) rövidesen egy filmes adaptációt kapnak majd a játék univerzumából. A Monster Hunter film december végén kerül a mozikba, és fokozatosan, egyre több információt tudunk meg róla, amióta a Sony Pictures bemutatta az első előzetest. Rendezője, Paul W.S. Anderson további részleteket közölt róla.

Anderson a New York Comic-Con rendezvényen szólalt meg, és ahogy arról az IGN beszámolt, elmagyarázta azt a döntést, hogy főhős miért egy ember, a mi világunkból, és nem a Monster Hunter univerzum őshonosa. A rendező azt szeretné, ha a néző hasonlóan érezné magát, mint amikor először játszik a Monster Hunter videojátékokkal. A kezdeti szakasz még problémás, zöldfülűként bármilyen szörny megölne minket. Konkrétan ezekkel a szavakkal indokolta döntését:

„Ugyanazt az érzést szerettem volna visszaadni, mint amikor először játszottam a videojátékkal. Úgy kezdtem el vele játszani, hogy semmit sem tudtam róla. És mint egy idegen, elmerültem abban a világban, amely azokat a látványos tájakat és csodálatos lényeket tartalmazza – akik persze mind alaposan helyben raktak. És aztán azt gondoltam magamban: én is ezt akarom. Ilyen a moziélmény is,” – magyarázta Anderson.

Ezért a rendező azt akarta, hogy a főszereplő is ember legyen, egy igazi outsider, aki nem odavaló. Milla Jovovich a filmben Natalie Artemis kapitányt alakítja, egy nőt, aki hihetetlen harci képességekkel rendelkezik a világunkban, de aki semmit sem tud a Monster Hunter univerzumról, ahol még a hagyományos lőfegyvereket sem használják a szörnyek elleni harcban.

Anderson meggyőződése, hogy ez jó döntés a saga hívei és az újak számára egyaránt.

„A játék játékosainak azért jó, mert átélhetik megint az első élményeiket a Monster Hunterben, de ugyanakkor azok is értékelni fogjákik, akik még nem tudnak semmit a játékról. Artemis, a főszereplő fogalmazza meg leginkább ezt az érzést: „Istenem, mik ezek a teremtmények? Mi ez a világ? Hogyan működik?”

A film egy bizonyos pontján Artemis találkozik a Vadásszal (Tony Jaa) és az admirálissal (Ron Perlman), a Monster Hunter World szereplőivel. Ketten tanítják meg neki, hogyan kell harcolni a vadakkal, és ezt együtt, közösen együttműködve teszik majd meg. Anderson szerint ez a Monster Hunter alapja, mivel a játékosoknak össze kell állniuk másokkal, hogy győztesen kerüljenek ki a csatákból. Ez pedig pont jó üzenet most az embereknek, főleg a társadalom jelenlegi pillanatában, a rendező szerint:

„Egy megosztott világban élünk, ahol az emberek bezárják a határaikat és bezárják az elméjüket. […] Van egy filmünk, amely […] elmondja, hogy a különböző kultúrájú, különböző származású embereknek együtt kell működniük egy nagyobb jó érdekében, ez jó üzenet korunk számára.”

Ami a filmet illeti, az jelenlegi állás szerint december 30-án jön a mozikban, a játéksorozat következő része: a Monster Hunter Rise pedig kizárólag a Nintendo Switch-re jön 2021. március 21-én.

Forrás: amerikai IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu