Egy rajongó gamepadokból repülős joystick-rendszert eszkábált [VIDEO]

PS4, az Xbox One és Nintendo Switch vezérlőkre készített 3D nyomtatással extra karokat, így megfelelő realizmussal játszhatunk a Star Wars: Squadrons-szal is.

A Microsoft Flight Simulator megjelenésével sok felhasználó érdeklődését felkeltették a meglévő repülésszimulációs hardverek. A joystickok, a pedálok és más célhardverek sokkal magával ragadóbbá teszik az élményt, de nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyenkbe beruházzon, illetve egyszerűen sokszor nincs elég hely, hogy ezeket elhelyezzük.

Egy rajongó, Akaki Kuumeri, alaposan átgondolta ezeket a kérdéseket, és olyan tervrajzokat készített 3D nyomtatással készült kütyükhöz, amelyek a PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One vagy a Nintendo Switch Pro vezérlőinket egy kis repülésszimulátorrá változtatják, a felesleges helypazarlást is megtakarítva. Az eredmény egyszerűen zseniális, és mi magunk is szívesen kipróbálnánk, hogy hogy lássuk, mennyire jól szuperál ez a találmány.

A híreket kísérő videóban láthatjátok, hogy az alkotó hogyan használja a perifériát a DualShock 4-ben, de mint korábban írtuk, más vezérlőkhöz is lehet használni. Akinek van 3D nyomtatója, az mindent megtalál, amire szüksége van a modul szerkesztéséhez, a hivatalos bejegyzésben, amelyet a szerző megnyitott a Thingiverse-en. Minden darab úgy készül, hogy könnyen illeszkedjen egymáshoz, és ez nagyban megkönnyíti a gyártási folyamatot.

A találmány első verziójának volt egy joystick extra gyorsítója is, de amint a videóban láthatjuk, most olyan verzió az aktuális, amely két joystickot és akár négy triggert is használhatunk. Ez tökéletes olyan videojátékokhoz, amelyekben a repülőgépeinkkel állandóan forognunk kell. A kütyü különböző részei a gamepadek irányító karjaihoz vannak illesztve, továbbá DualShock R1 és L1 gombjaihoz is (és a többi vezérlőnél ennek megfelelőihez) illetve a triggerekhez is.

Természetesen, amint azt a feltaláló a videóban bemutatja, a Microsoft Flight Simulatorral vagy a nemrég megjelent Star Wars: Squadrons-szal a játékélmény hatványozottan élvezetesebb. Emellett pedig egy gazdaságosabb és személyre szabottabb módszer, ha az adott hardver hozzáigazítjuk a vezérlőkhöz, feltéve, ha van ilyen konzolunk otthon.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu