Egységesíti a Sony a szolgáltatásaihoz szánt fiókokat

Ilyesmit talán néhány éve próbálkozott a SEN (Sony Entertainment Network) révén a cég, de most a PlayStation Network is nyakig érintett lesz az egységesítésben.

Röviden: a résztvevő Sony Group szolgáltatások esetében elég lesz mindössze egy login, így nem kell megjegyezni több felhasználónevet, jelszót, vagy email címet, és emiatt az alapvető fiókadatok mindenhol egységesítve lesznek, így az email-címünk (vagy a bejelentkezéshez szánt azonosítónk), a jelszavunk, a nevünk, a nemünk, a nyelvünk, a születési dátumunk, az ország/állam, ahol tartózkodunk, a lakcímünk, a telefonszámunk, illetve a biztonsági kérdésünk és válaszunk azonos lesz mindenhol.

Hogy hol is? A PlayStation Network alatt a PlayStation Plus, a PlayStation Music, a PlayStation Video és a PlayStation Now vesz részt, a Sony Mobile-nál az Xperia Lounce, az Xperia Store, az Xperia Care, a My Support, továbbá a SonyMobile.com alatt a My Account és a Developer World szállt be a buliba, a Sony Electronicstól a Sony Community lépett be, és még a Sony Rewards vesz részt az egységesítésben – a site szerint ezzel lényegében egy Sony-fiókunk lesz, ami akár a Sony Rewards program keretein belül akár ingyen cuccokat is eredményezhet a jövőben, de nem sok esélyt látunk a magyar támogatottságra.

Akiknek már van PlayStation Network-fiókja, nem kell semmit sem tennie. Az eddigi ID lesz a Sony-fiók, a Sony Rewards-tagoknak pedig egymáshoz kell kötnie a PSN-es és a Sony Rewardsos fiókját. Ha már ez a kapcsolat megtörtént, de a két fiók két eltérő email-címet használ, akkor a Sony Rewardsos belépésnél a PSN-hez használatos címünk lesz a nyerő, majd az ottani jelszót kell megadni ezután, így a Sony Rewardson is a PlayStation Networkös belépési adatainkat kell használni. (És ha ott nincs fiókunk, egyszerűen a PSN-es email címünk és jelszónk elég ahhoz.)

Ez kényelmesnek hangzik, de 2011-ben volt egy nagy PlayStation Network-hackelés. és ha most egységesít mindent a Sony, egy biztonsági résen keresztül akár az egész Sony-hálózat megfeküdhet. Ez bizony egy kétélű kard.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu