A The Outer Worlds folytatását készíti elő az Obsidian?

Hiába dolgoznak két másik játékon hivatalosan, esélyes, hogy a The Outer Worlds folytatása is már a tervek között szerepel.

Az Obsidiant még 2018-ban vásárolta fel a Microsoft, így ők már jó ideje az Xbox Game Studios kötelékébe tartoznak, ám a redmondi cég megengedte, hogy az akkor már jó ideje készülgető The Outer Worlds multiplatform maradhasson – a játék megjelent, jó fogadtatásnak örvendett, és eladásokban is hozott azért a Take-Two (alájuk tartozik a Private Division kiadóágazat) konyhájára.

Most Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője azt állítja a Twitteren, hogy a legutóbb azt hallotta: jelenleg az Obsidian utánajár annak, hogy mekkora potenciál lehet egy folytatásban, és így az a pre-produkciós, a fejlesztési munkálatokat megelőző időszakban tart. De ez nem jelenti automatikusan azt, hogy meg is valósulhat, ugyanis az Obsidian most a Groundeden dolgozik (ez már korai hozzáférésben jár), és a nyáron be bejelentették a stúdió következő RPG-jét, az Avowed-et is.

Továbbá azt sem mondhatjuk, hogy a PlayStation is biztosan megkapja a magáét. A Mojangtól a Minecraft és a Minecraft Dungeons igen, felbukkant a PlayStation 4-en, de először a játék alapból a Sony konzolján tűnt fel, még a Microsoft általi felvásárlás előtt. A folytatás esetében lehet kivétel, de esély erre nem sok van. Ugyanez a gondolatmenet pedig érvényes a Bethesdára is, aminek tulajdonosát, a Zenimaxot nemrég felvásárolta a redmondi cég, és mivel azonos tulajdonos alá tartozik az Obsidian és a Bethesda is, most már nem lenne annak sem akadálya, hogy az Obsidian egy új Falloutot készíthessen a Fallout: New Vegas után… (és a The Outer Worlds maga is konkrétan egy nem-Fallout volt, nem is érdemes máshogy fogalmazni)

Persze mindez még nem hivatalos, de a Microsoft mindenkinél ugyanazt a gondolatot követte: az új IP-k csak PC-re és Xboxra jöhetnek, és a játéktól függően való döntésre még nem láttunk példát (ez a Bethesdánál lesz főleg érdekes).

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu