King Arthur: Knight’s Tale: next-gen játék a NeocoreGamestől [VIDEO]

A magyar csapat (akiktől például a The Incredible Adventures of Van Helsinget is ismerhetjük) is a következő generációra tart.

A srácoknak segítségre van szükségük: a Kickstarteren elindítottak egy kampányt, hogy egy hónap alatt össze tudjanak szedni 150 ezer dollárt (kb. 45 millió forintot), amivel be tudnák fejezni a játék fejlesztését (legalábbis magasabb szinten). A mondat írásának pillanatában már 648-an dobtak be összesen 33640 dollárt, úgyhogy egy nap alatt már 20%-nál tart a King Arthur: Knight’s Tale kampánya – kezdésnek megfelel.

Az Artúr király mitológiájára épít a körökre osztott stratégiai RPG, ami egy egyedi hibrid lesz a hagyományos, karakterközpontú RPG-k, illetve a körökre osztott stratégiai játékok között. A középkori harcokat egy kicsit megcsavarva szeretnének előadni, ugyanis a sötétebb fantasy elemekbe is belenyúltak rendesen. Létre kell hozni egy kis csapatot (amit több mint 30 hősből választhatunk ki), és öt eltérő karakterosztály mellett többszáz képesség és artefact segítségével egy olyan teamet formálhatunk ki, ami a játékstílusunknak megfelelő lehet a harcok közepette.

A kerekasztal lovagjait küldetésekre küldhetjük, viszont ne felejtsük, hogy ha meghalnak, akkor nem lehet feltámasztani őket, így őket megfelelően kell kezelnünk, és a tervezést se felejtsük el. Ha pedig sikeresek, akkor fejlődhetnek, és egyedi skillfákat kapnak, mint egy hagyományos RPG-ben. A karaktereknek eltérő személyisége van, és a hozzánk való hűsége a döntéseinken alapul; ha nem vagyunk jó vezetők, akkor ellenünk fordulhatnak. Avalon területét a térképen megfigyelhetjük, de eközben ki kell emelni, hogy Camelot újjáépítése kulcsfontosságú lesz. Az új épületekkel bővíthetünk, és ezzel új upgrade-eket lehet szerezni, és a kerekasztal lovagjait is új módon gyógyíthatjuk meg.

A karakterek között Sir Mordred, Artúr király korábbi nemezise is felbukkan, és a döntéseink a sztorira és a morálra is hatni fognak. A térképen új kihívásokat láthatunk a nagyobb bossfightok és a véletlenszerű küldetések hozzáférhetőségéért, és a végén remélhetőleg a Fomorianok isten-királyát, Balort is száműzhetjük, ha kellően erősek vagyunk. A térképen 50 pontot neveztek meg számunkra érdekesként, a sztoriküldetésekből 20, mellékküldetésekből meg ki tudja, hogy mennyi lesz. A kastélyektól Sidhe erdős területeig fotószkennelt környezeteket és csúcsminőségű mozgásdigitalizációt (mocap animációt) használtak, ezeket pedig egy modern PBR-engine-ben renderelik, ami támogatja a DirectX 12-t is. Hét ellenséges frakció, több mint ötven ellenféltípus, és tíz bossfight lesz a játékban.

A King Arthur: Knight’s Tale a tervek szerint 2021 első negyedévében jön PC-re (40 dolláros áron – euróból számítva kb. 14-15 ezer forint lesz). Később – ha összejön a támogatás – a PlayStation 5, az Xbox Series X és az Xbox Series S is megkaphatja a magyar csapat játékát.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu