Sztrájkra készül az Activision Blizzard francia irodája

A kiadógigász azt tervezi, hogy a Versailles-ban található irodáját becsukja. A francia alkalmazottak pedig ezt nem szeretnék.

Ha esetleg az Activision Blizzardnak lenne más francia irodája, nem biztos, hogy ekkora baj lenne, csakhogy nincs. Ezért az ottani dolgozókat képviselő szakszervezet tüntetésre készül a bezárás ellen, és ez nem az első alkalom már. A lenti levelet a Twitteren találtuk. Ebben azt olvashatjuk, hogy a kiadó be akarja zárni az irodát, és a hirtelen bezárós gondolat révén az is átjött, hogy a kiadó ezt már régóta tervezte, és ez nem egy hirtelen elhatározott döntés volt, és az Activision Blizzard tehát erről hazudott.

A versailles-i iroda bezárása 285 munkahely megszűnését jelentené, és köztük olyan Activision Blizzardos alkalmazott is van, aki már több mint három évtizede dolgozik itt. Ráadásul mindezt pont a koronavírus-világjárványból adódó kilátástalanság és nehézkes szituáció kellős közepén tervezi Bobby Kotick (a cég vezérigazgatója) meglépni. Ha ez nem elég: 2019-ben a kiadó már megpróbált 133 embert kirúgni, de ennek terveit a bíróság lesöpörte. Emiatt az ActiBlizz 134 fővel tárgyalt, hogy ők megfelelő végkielégítésben részesülhessenek, és így ők az év elején távoztak a cégtől.

Márciusban további leépítéseket akart az amerikai gigász, és ezeket is vissza kellett vonnia, és a helyzet olyan súlyossá fajult az irodán belül, hogy a lelki-szociális kockázat jelentősen megnőtt, az államnak meg kell vizsgálnia a munkakörülményeket, és az ottani szociális és gazdasági tanácsnak vészhelyzetet kell hirdetnie. A levél vége pedig a bezárás logikáját kérdőjelezi meg: a versenyképességre hivatkozva akar az Activision Blizzard kilépni a francia munkaerőpiacról, holott a játékipar szárnyal, plusz a cégnek az adóit is jelentősen megvagdosták, így ez sem lehet indok a kilépésre.

Ezzel az a baj, hogy a francia munkásoknak erős jogaik vannak (a magyar helyzethez képest sokkal jobb pozíciójuk van), és ráadásul pont egy olyan kiadóról beszélünk, ahol már több részvényes is kifogásolta, hogy Kotick mennyit is visz haza úgy, hogy néhány éve 700 embert tettek ki az Activision Blizzardtól…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu