Menu

PlayStation 5: a hangos kommunikációról; tényleg rögzítenek mindent?

Az angolul voice chatként nevezhető funkció szinte kihagyhatatlan a co-op multiplayeres élményekből.

A Sony Interactive Entertainment egy hónappal az új konzol megjelenése előtt rákapcsolt, ugyanis a minap a PlayStation 5 kezelőfelületét mutatták be, most pedig a hangos csetelésről írt a PlayStation Blogon Catherine Jensen, a SIE nemzetközi fogyasztói élményekért felelős alelnöke. Szerinte az online biztonság megőrzése fontos, és ezért a szóbeli zaklatást lehet úgy jelenteni, hogy egy maximum negyven másodperces hangklipet beküldünk.

A Sony hisz abban, hogy a játékosok gyorsan és pontosan jelentsék az ilyesmit, és ezért lesz a PlayStation 5-ben alapból ott ez a funkció. A szabályzatnak meg nem felelő viselkedést és cselekedeteket így lehet feljelenteni, és ez a Sony szerint nem egyenlő az aktív megfigyeléssel és az összes beszélgetésünk rögzítésével. (Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem – a Microsoftnál is lehetne ilyen témában kérdezősködni, és ugye nekik az Xboxon túl a Skype is ott van.) Jensen szerint erről a PlayStation 4 8.00-s firmware frissítése révén tájékozódtak a játékosok, és beismerte, hogy a cég nem kommunikált átláthatóan a funkcióról, és ezért elnézést kért.

A PlayStation 5-öt használók a PlayStation 4-esekkel is beszélgethetnek, és ezért kellett a PS4-es firmware újításakor az ezzel kapcsolatos figyelmeztetést feltüntetni. A jelentésünkben húsz másodperc számít majd fő időszaknak, és az ezt megelőző és követő tíz-tíz másodpercet is hozzáadhatjuk. Csak a legutóbbi öt perc eseményeire „tekerhetünk vissza”. A jelentéseket közvetlenül küldhetjük a konzolunkról a fogyasztói élményekért felelős csapatnak, és ők – ha szükséges – döntenek, ha pedig nem jogos a jelentés, akkor tanácsot adnak. A hangrögzítésből kilépni nem lehet, mert a Sony mindenkit biztonságban szeretne látni, ha online játszanak. (Legalább ezt nyíltan kimondták.)

A PlayStation 5 Standard Edition (500 euró – 190 ezer forint) és a PlayStation 5 Digital Edition (400 euró – 150 ezer forint) is november 19-étől lesz Európában kapható.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Gears of War

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu