Menu

PlayStation 5: elképesztő előrejelzés egy japán elemzőtől

Ez azért nem éppen az a tipikus elemzés a Rakuten Securities pénzügyi kutatóintézetének elemzőjétől…

Norio Imanaka, a japán Rakuten elemzőjének jelentése itt olvasható, és ő már szeptemberben is olyat mondott, hogy a PlayStation 5-ből az élettartama során 200 millió példány fogyhat el (ezzel pedig ugyebár az eddigi abszolút rekorder PlayStation 2 eredményeit is megdöntené), de azóta átgondolta az előrejelzését… de nem éppen negatív irányban. Sőt, ellenkezőleg.

Igazán optimistának lehetne nevezni azt, hogy az eSportban domináns hardver lesz a PlayStation 5, ami így a PC-t is lecserélné, plusz ezzel Imanaka szerint a konzol felhasználóbázisa is jelentősen növekedne. Szerinte ez olyan, mint a Nike cipők preferálása az NBA-rajongók között: épp ezért gondolja azt, hogy az eSportolók is a PlayStation 5-öt szeretnének, így a konzolból 200-300 millió is elfogyhat 5-6 év alatt. Imanaka szerint az eSporthoz gyors és fejlett videófeldolgozású hardver kell, amit nem csak a profik, hanem az amatőrök, vagy a nézők is elérhetnek, és így a (legalábbis jelenleg) jó specifikációkkal rendelkező és olcsó PlayStation 5 jó választás lehet, ami nemzetközileg is ilyen keresletre tehet szert egy személyi számítógép helyett.

Már itt is joggal kérdezhetnénk, hogy Imanaka mit evett, de tovább ment: az adatai szerint akár 600-700 (ezt leírjuk betűvel is: hatszáz-hétszáz) millió PlayStation 5 is elfogyhat az élettartama alatt. Ez a PS2 négyszerese. Szerinte ez úgy jön össze, hogy kb. 120 millió PlayStation 4-es van (amivel a PS5 visszamenőlegesen támogatott), 100 millióan az eSporttal foglalkoznak, és 400 millió nézőjük van, és így a PlayStation 5 képes lehet több mint 100 millió értékesítésre, ami akár a játékipar Terminátoraként a Nintendo és a Microsoft végleges legyőzését is elérheti.

Takashi Mochizuki, a Bloomberg tudósítója lefordította ezt a részt – Imanaka szerint a PlayStation 5 teljesen más dimenzió felé tart, ami a régóta tartó konzolháborúnak is véget vethet, és a PS5 így a Sony-csoport új szimbolikus tornya lehet.

Megkérdezzük még egyszer: Imanaka mit szívott?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Gears of War

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu