Menu

David Cage: „az erősebb hardver csak egy része a képletnek”

A Quantic Dream alapító-vezérigazgatója szerint önmagában az erősebb hardver nem tesz egy konzolgyártót győztessé.

A WCCFTech interjút készített David Cage-dzsel, és itt a francia fejlesztő kiemelte, hogy a Sony Interactive Entertainment (SIE) alatt a világ legjobb stúdiói közül is megtalálhatunk néhányat, és így képes a cég nagyon jól kinéző játékokra, ugyanis a PlayStation architektúrája és szoftvere szerinte nagyon konzisztens és hatékony, azaz kiszámítható a fejlesztőknek a rendelkezésükre álló hardver és szoftver, így képesek mindent kihozni a konzolból.

Ennek ellenére Cage úgy gondolja, hogy a konzolok között (itt a PlayStation 5-re és az Xbox Series X-re gondolt) a győztes főleg az exkluzív játékok miatt alakul majd ki, így a játékoknak jóval nagyobb szerepe lesz a konzolok hardverénél. Ő maga tizenkét évig dolgozott PlayStation-exkluzív játékokon, és elismerően nyilatkozott a SIE csapatairól (pl. SIE Santa Monica, Naughty Dog, Guerrilla Games), mert erős franchise-okkal rendelkeznek (God of War, The Last of Us, Uncharted, Killzone…), nem beszélve az előző generációkban felépített örökségükről.

Ezt pedig Cage szerint nehéz lesz felülmúlni, de a Microsoft több stúdiót is feltett erre, és a cégnek egy nagyon agresszív marketingkampánya van a Game Pass előfizetéssel, és ezzel vonzóvá tehetik a redmondiak az Xboxot. Az All Access ajánlat (amivel pedig havidíjért kapjuk a konzolt és a játékokat) szintén jó ötletnek tűnik számára, de hozzátette, hogy a közeljövőben a streamelő szolgáltatásokon múlhat az, hogy a Sony vagy a Microsoft lesz-e képes felülkerekedni a másikon. És pont ezért tűnik célszerűnek a Microsoft xCloudos terjeszkedése (de akkor érdemes lenne mindenhol elérhetővé tenni ezt, beleértve az Xbox One-t is, amiről a mai nap már szó esett…), és ezzel több játékot lehet majd akár egy kenyérpirítón is játszani.

Cage szerint a konzolok technológiai specifikációi (milyen CPU, GPU, mennyi memória…) így nem döntő tényezők. Ebben pedig lehet valami – a PlayStation 5 ugyebár papíron gyengébb az Xbox Series X-nél.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Assassin’s Creed Valhalla

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu