Ghost of Tsushima: alapból a tervek között volt a multiplayer!

A Sucker Punch megerősítette: nem egy utólagos elképzelés volt a PlayStation 4-exkluzív játékuk többjátékos bővítése.

Darren Bridges, a Ghost of Tsushima: Legends egyik vezető fejlesztője az ausztrál Press Startnak elmondta, hogy már a legelső, Sony-nak benyújtott koncepciójában ott volt a nagy, kooperatív többjátékos szekció, ami ráadásul az alap játékélmény része lett volna, azaz nem egy felülről rájuk kényszerített, összecsapott szegmensről beszélünk. (Ilyet azért már láttunk párszor, hogy egy remek egyjátékos cím kapott egy csapnivaló multit…)

A Ghost of Tsushima: Legends esetében Bridges szerint sok olyan dolog van, ami főleg egy nyílt világú, egyjátékos, főképp történetközpontú játékban működik, de co-opra átültetve már kihívás volna. Megtalálták a megfelelő utat: a Legendsben a küldetések többnyire elmesélt történetek, amik Tsushima rejtélyes küldetéseit adják elő egy egyedi csavarral arról, hogy mi is történt a mongolok inváziója során, miként lett Jin kitaszított, és hogy szellemként hogyan verte vissza az abszolút túlerőben levő támadókat (ami történethamisításnak sem nevezhető: a mongolok tényleg megpróbálták Japán elfoglalását, de finoman szólva nem jutottak messzire). Szerintük ezt jó ötlet volt Jin történetéhez kötni, miközben szabadon koncentrálhattak a játékmenetbeli elemekhez a többjátékos bővítésben. És Nate Fox, a kreatív rendező hozzátette, hogy a Legends fogadtatásától és a játékosoktól érkező visszajelzésektől függően fognak tovább haladni a terveikkel.

A Ghost of Tsushima: Legendsről két hete már írtunk: „Augusztusban bejelentették már a Ghost of Tsushima: Legends-et: ez egy co-op multiplayer mód lesz, és ez lesz a frissítés egyik nagy dobása, ugyanis egy barátunkkal közösen kardot ragadhatunk a mongolok ellen. Kétjátékos sztoriküldetések, illetve négy főt igénylő túlélő küldetések várnak ránk, de lesz egy Raid mód is, ami néhány héttel később fog csak jönni. A PlayStation Store-on kell majd keresni (és persze kelleni fog a PlayStation Plus-előfizetés is). Egy új karakter is felbukkan majd Tsushima szigetén itt-ott: Gyozen, a történetmeséléről van szó, aki több pletykát is hallott a szellemről, de eltérő nézőpontja van – ha vele beszélünk, átélhetjük a történeteit, és így bejutunk a Ghost of Tsushima: Legends lobbijába, de akár a pause menüből és a főmenüből is bejuthatunk… esetleg a barátunktól kapott PlayStation Networkös meghívó révén is elérkezhetünk ide.”

Persze ennél többről is szó van a játék 1.1-es frissítésében.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu