A Sony hallgat a PlayStation 4-es hangos kommunikációs visszajelzésekre

A Party-rendszer a PlayStation 5-ön újít, de érinti a PlayStation 4-et is.

A Sony nagyon nem ment részletekbe, amikor a Twitteren annyit írt, hogy a cég átnézi a visszajelzéseket, amiket a játékosoktól kaptak a PlayStation 4-es Parties (csoportos hangos kommunikáció) módosítása miatt, majd megköszönték a véleményeket, aztán majd tájékoztatnak minket a fejleményekről. Nos, ez akkora üres lufi, hogy szavakat sem találunk rá. Valószínűleg sokan kritikusak voltak, mégpedig pont a hangrögzítés miatt… amit a PlayStation 5-ösök használhatnak, mert a PS5-öt beszerzők a PlayStation 4-esekkel is beszélgethetnek majd.

Korábban írtunk már a funkcióról, úgyhogy nézzük is meg, hogy pontosan mi is ez a rögzítősdi: „Catherine Jensen, a SIE nemzetközi fogyasztói élményekért felelős alelnöke. Szerinte az online biztonság megőrzése fontos, és ezért a szóbeli zaklatást lehet úgy jelenteni, hogy egy maximum negyven másodperces hangklipet beküldünk. A Sony hisz abban, hogy a játékosok gyorsan és pontosan jelentsék az ilyesmit, és ezért lesz a PlayStation 5-ben alapból ott ez a funkció. A szabályzatnak meg nem felelő viselkedést és cselekedeteket így lehet feljelenteni, és ez a Sony szerint nem egyenlő az aktív megfigyeléssel és az összes beszélgetésünk rögzítésével. (Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem – a Microsoftnál is lehetne ilyen témában kérdezősködni, és ugye nekik az Xboxon túl a Skype is ott van.) Jensen szerint erről a PlayStation 4 8.00-s firmware frissítése révén tájékozódtak a játékosok, és beismerte, hogy a cég nem kommunikált átláthatóan a funkcióról, és ezért elnézést kért.”

Talán sokan felemelték a szavukat az egyoldalú rögzítés miatt (a PlayStation 4-eseknek ilyesmire nincs módjuk), és a Sony többször is kiemelte, hogy a rögzítések nem maradnak meg, csak azokat kapják meg az úgymond moderátorok, amiket be is küldenek nekik.

Kíváncsiak leszünk arra, hogy pontosan mit is fog a Sony ezek után lépni, mert ebből még nehezen jön át a cég terve.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu