PlayStation 5: kevesebb átlagjövedelem, nagyobb ár? Van rá példa

Nem Magyarországról beszélünk, és nem is Brazíliáról (utóbbiban az importálás miatt van már-már nevetségesen magas ár).

Szóval a PlayStation 5 nem lesz olcsó mulatság (hazánkban a PlayStation 5 Standard Edition valahol 190 ezer forint körül lesz, ami a ~360-as átszámítás miatt minimum 180 ezer lesz az 500 eurós ár miatt, de akkor még ezen nincs haszonkulcs; a PlayStation 5 Digital Edition pedig 400 euróval rajtol el – a Blu-ray meghajtót kihagyó verzió így 150-155 ezer forint körüli árcímkével fog egy hónap múlva elrajtolni), de most hallottunk egy olyan adatot, ami nagyon meglepett minket.

Indiában a Sony a bejelentése szerint 39990 rúpiát kér majd a PlayStation 5 Digital Editionért, míg a PlayStation 5 Standard Edition 49990 rúpia lesz. Forintban? Közel 170 ezer a PS5DE-ért, az alapverzióért pedig 212 ezret kérnek el ott. Az 1,35 milliárdos lakossággal bíró országban vannak területek, ahol mindössze 8 ezer rúpiát keresnek, és sokaknak 31 ezer körüli az átlagfizetése, így azért itt is eléggé megkérik a konzol árát. De nemzetközi árazás tekintetében is érdemes megfigyelni: a konzol drágább ott, mint az Egyesült Államokban, ahol a koronavírus-világjárvány ellenére is többen megengedhetik maguknak az új PlayStation-t!

400 dollár helyett ugyanis ~540 a PlayStation 5 Digital Edition ára Indiában, és a PlayStation 5 Standard Edition 500 helyett 680 körüli értéket mutat fel átszámítva. Úgyhogy a különbség nagyon erősen szembeötlő, de ez még nem minden: a Redditen posztolták a játékok és kiegészítők árait is. A játékok többnyire azonos árban vannak, mint a nyugaton, de a kiegészítők valamelyest drágábbak. A baj az, hogy megjelenési dátumot nem tüntettek fel! Tehát nem csak drágább lesz ott a konzol, hanem azt sem tudni, mikortól lesz kapható!

Szóval, tény, India azért nem kiemelkedően fontos piaca a Sony-nak, de azért az megmagyarázhatnák, hogy az Xbox Series X miért lett csak 34990 rúpia ott. Olcsóbb, mint a PlayStation 5 Digital Edition…

Forrás: TwistedVoxel

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu