A fejlesztők fellegvárává tenné Gabe Newell Új-Zélandot?

A Valve vezetője szemmel láthatóleg megszerette az országot.

Gabe Newell csak egy kis pihenő gyanánt repült ki az Egyesült Államokból Új-Zélandba, ahol a határok lezárása miatt ott is ragadt, és a befogadásáért cserébe egy ingyenes koncertet akar rendezni. (Erről korábban már beszámoltunk, de azt jelenleg elhalasztották.) Mégis, Gaben március óta tartózkodik a világ másik végében, de ezzel a koronavírus-világjárványtól is távol tartja magát. Bár ott ismét azonosítottak fertőzöttet három hét után, az ottani védekezés mintapéldaként követendő lehet.

Newell Geoff Keighley vendége volt egy The Game Awardsos Zoom-konferenciában, és itt Új-Zélandról, a járványról, a Valve-ról és a VR-ról is szó esett. Ezek többsége a titoktartási megállapodás miatt nem publikus, de azért a Valve News Network megtudta, hogy Newell tervez egy találkozót Jacinda Ardernnel, Új-Zéland miniszterelnökével, amivel több fejlesztőt is szeretne elhozni az országba, és így az otthonról dolgozás előnyeit és hátrányait átugorva folytatódhassanak a munkálatok. Bár a videó nem említi közvetlenül a Valve-ot, szinte biztos, hogy a Valve vezetője azért a saját cégére is gondol…

Newell szerint a koronavírus a Valve gyártási képességeit 50-75%-kal csökkentette, és még nem nagyon jutottak dűlőre azzal, hogy a távmunka hiányosságait hogyan hidalhatnák át. Emiatt is lehet ráció abban, hogy a Valve „kiköltözhet” Új-Zélandra. Persze itt még fogalmunk sincs arról, hogy Gaben kiket is hozna ki maga mellé, és az is még kérdéses, hogy meddig is lenne odakinn a csapat és Newell. Ennek megszervezése sem nevezhető leányálomnak.

Viszont ez még jó lehet Új-Zélandnak, ha megfelelően kiszűrik a fertőzötteket. Ha mindenki egészséges, és így jut ki oda, egyrészt nem áll fenn a fejlesztőktől kiinduló fertőzés veszélye, másrészt pedig így ők is megtolhatnák az ottani gazdaságot (itt fogyasztanak, adóznak pl.), ráadásul hatékonyabbá válhat a munkájuk, és így mindenki nyerne – a játékosok is.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu