Oculus Quest 2: Facebook-ellenőrzés javasolt a vétel előtt

TECH HÍREK – A Facebook alá tartozó Oculus azt javasolja, hogy ellenőrizzük az ottani fiókunkat a vásárlás előtt. És az új VR-osoknak kötelező egy profil.

Aki most akar belépni a virtuális valóságba, és ezt egy Oculus-készülékkel teszi, már nem hagyhatja ki a Facebook-regisztrációt: egyenesen kötelező a fiók hozzá, mivel az Oculus-fiókokat 2023-ra teljesen kivezetik, és csak FB-s regisztráció révén lehet használni a headseteket. Persze ezzel az a baj, hogy akinek feltörik a Facebook profilját (vagy bezárják, felfüggesztik, és itt teljesen mindegy, hogy milyen okból), akkor a játékokhoz való hozzáférést is elveszíti.

Az Oculus Quest 2-t vásárlók között volt olyan, aki nem tudta a Facebook-fiókját csatlakoztatni, és olyan is volt, akinek a profilját Mark Zuckerbergék szinte azonnal felfüggesztették néhány napig. Ez persze egy glitch volt, de az már nincs annyira tisztázva, hogy aki a Facebook közösségi szabályzatát sérti meg, mit is tehet – az Instagramon tartott kérdezz-felelekben pont erre próbált kitérni Andrew Bosworth, a Facebook VR-os és AR-os (kiterjesztett valósággal foglalkozó) alelnöke.

Bosworth szerint nem olyan nagy számú azon személyek száma, akik ki lettek tiltva (amivel ugye a játékaiknak is konyec). Az egyik kérdező Twitterre is feltette a választ – a Facebook komolyan veszi az ügyet, és minden egyes érintett esetett felülvizsgálják, mivel nagy hatása van a legtöbbször tényleg indokolatlan kitiltásnak. A VR-ban mindenki számít nekik, de azért Bosworth hozzátette, hogy a vétel előtt érdemes mindenkinek átnéznie, hogy jó állapotban van-e a Facebook-fiókja. Ha kitiltják a Facebookról őket, akkor azt nem lehet megoldani olyan egyszerűen. (Persze a legtöbbször el sem mondják a kitiltás okát.)

Bosworth szerint gyakori, hogy a cégek fiókokat követelnek (Microsoft, Apple, Google), mert így tudnak jobb szolgáltatásokat nyújtani, és az adatok is biztonságban lehetnek. Persze azért nem mindenki szeret ide és ide és ide regisztrálni csak azért, hogy egy megvásárolt terméket használni tudjon.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu