Az amerikaiak egyharmada kivár a generációváltással

Egy új felmérés szerint a PlayStation 5 és az Xbox Series páros fej-fej mellett halad.

A Baird Equity Research senior kutató elemzője, Colin Sebastian a befektetőnek írt üzenetében azt írta, hogy az általuk végzett kutatás szerint az amerikai játékosok több mint harmada idén nem tervezi megvásárolni egyik next-gen konzolt sem. Közel ezer amerikai fogyasztót kérdeztek meg, és az eredmények azért valamelyest meglepőnek nevezhetőek.

A megkérdezettek 41%-a nem tervez 2020-ban új konzolt venni. 18%-uk PlayStation 5-öt szeretne (és itt kiemelnénk, hogy nincs megkülönböztetés: itt a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is beleszámít). Ezt 13%-kal követi az Xbox Series X, majd 12%-kal a Nintendo Switch, 10%-kal az eltérő/régebbi konzol (pl. PlayStation 4, Xbox One), végül 5%-kal az Xbox Series S. Tehát a 18 = 13+5-tel. Ezért Sebastian is kiemelte, hogy lényegében azonos eloszlásban vannak a Sony-sok és a Microsoftosok, ami a redmondiak számára pozitívnak tekinthető eredmény.

Viszont mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series esetében láttuk, hallottuk (és talán írtuk is), hogy nem mindenkinek volt lehetősége előrendelni a konzolokat, így azokból készlethiány állhat fenn, és Sebastian is kiemelte: nehezen fogunk találni az új vasakból a polcokon egyet-kettőt, így sokan nagy eséllyel a kurrens-gen címek (vagy a cross-gen játékok esetében ezen verziók) mellett fognak kikötni. Csak az a baj, hogy kurrens-gen játékokból kevesen akarnak idén venni, mint tavaly.

És ahogy az ég kék, úgy persze a Call of Duty: Black Ops Cold War a leginkább várt játék (a válaszadók 24%-a ezt a játékot tervezi megvásárolni), ezt pedig a FIFA 21 (18%), az Assassin’s Creed Valhalla: (16%), a Cyberpunk 2077 (15%), illetve a Star Wars Squadrons (14%) követi. Nagy meglepetés tehát ezen a téren nincsen.

Mivel a világjárvány nyomában nagy eséllyel egy gazdasági válság is jönni fog, a 41%-os kivárási arány nem tűnik nagy meglepetésnek. Azért 500 dollár nem kis összeg a tengerentúlon sem.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu