NBA 2K21: elnyomhatatlan reklámokkal húzza a Take-Two a kosarasok idegeit [VIDEO]

A 2K Games (a Take-Two egyik leányvállalata…) egyszer hol a szerencsejátékos MyTeammel kap rossz hírnevet, hol meg a reklámok miatt.

Egy teljes árú sportjátékban is vannak reklámok. Elég például a háttérben futó reklámbannerekre gondolni a FIFÁ-ban, amire csak megrándítjuk a vállunkat, mert az végül is csak a hitelességhez járul hozzá. Nos, képzeljük el ugyanezt a kosaras játékban úgy, hogy elnyomhatatlanok a reklámok, amik ráadásul a töltőképernyőkön bukkannak fel a 2KTV szegmensek során. Erről többen is beszámoltak a Redditen, és ők is csalódottságukat fejezték ki, mert egy 60 dolláros játékról beszélünk (ami ráadásul a next-gen konzolokon 70 lesz, errefelé pedig 80 euró, 30 ezer forint!), ami azért emellett tele van pakolva mikrotranzakciókkal (MyTeam).

A Stevivor megerősítette, hogy PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is felbukkannak a kéretlen reklámok. Ha lefut a reklám, akkor lehet a tovább gombra nyomni, mert addig az fel sem bukkan. Nos, és tavaly is ugyanezt csinálta a Take-Two, és ott is nem sokkal a megjelenés után jött egy frissítés formájában „a bónusz hirdetősdi”. Ilyet az Electronic Arts is bepróbált a UFC 4-gyel, de ott akkora haraggal találta magát szemben a kiadó, hogy meg kellett hátrálnia – igaz, ott a harcok visszajátszása közben jöttek a reklámok!

Erre a Take-Two reagált is a Twitteren, és bocsánatot is kért. No nem magukért a reklámokért, hanem ahogy elhelyezték azokat, mert ez rosszul érintette a játékosok élményét, mert nem a játékot felvezető időszakban kellene működniük, és ezt ki fogják javítani egy frissítéssel, majd megköszönték a visszajelzéseket… úgyhogy jaj, de jó: később már el lehet nyomni ezeket! Köszönjük…

Tehát ott tartunk, hogy a következő generációs konzolokon már drágább játék, ami amúgy is dugig tömve van mikrotranzakciókkal, tovább megy még egy lépéssel, hogy plusz hirdetések révén még több pénzt termeljen a kiadónak. Egy free-to-play játék esetében ez még érthető is lenne, de az NBA 2Ksorozat messze nem az.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu