Scorn: tizennégy percnyi bizarrság [VIDEO]

Az Ebb Software játékából közel negyedórányit láthatunk, és még mindig csak döbbent csend rá a reakció.

Ezt látni kell, annyira bizarr – a Scorn komolyabbnak tűnik a lenti videó alapján, viszont ott van annak is a lehetősége, hogy túltolja a bicklit, ami miatt inkább a cringefaktor lép életbe, és csak felszisszenünk egy-két durvább jelenet láttán, amit általában egy felröhögés követ. Az Agony is a múltban hasonlóan „edgy” volt (erre magyar kifejezés nem nagyon létezik), de azért bízunk benne, hogy ez a belső nézetes horror visszafogottan is, de kellemes kaland lesz, ami továbbra is H. R. Giger stílusából is merít.

„A Scorn egy rémálomszerű univerzumban játszódik „furcsa formákkal és komor kárpittal” (ezt írják a Steamen!). Egy egyszerű koncepció köré tervezték meg: úgy érezzük magunkat, mintha hirtelen ebbe a világba lettünk volna bedobva. A mélyvíz érzést eltalálták! Nem lesz lineáris, ha a világ egymásba kapcsolódó régióinak felfedezéséről lesz szó. A taszító környezet a játék karakterisztikájaként szolgál. (És beválik neki. Nem úgy, mint az Agony esetében.)

Mindegyik helyszínnek megvannak a saját témái/történetei, puzzle-i és karakterei, és ezek elengedhetetlenek egy összefüggő világ megalkotásában. Új területeket nyithatunk meg, amivel új képességeket és fegyvereket is kapunk. Ezekkel pedig talán megérthetjük, hogy mi a csuda is történik körülöttünk. És nem lesznek jelenetek! Mindent a játékon belül mesél el a Scorn, ami kegyetlenül megbüntet, ha valami fontosat kihagyunk/nem veszünk észre. Mindennek oka és célja van, de ezeket nekünk kell felfedezni. A tárgyakat a kezeinkkel ragadjuk majd meg (csak aztán ne legyen olyan béna a végeredmény, mint anno a Jurassic Park: Trespasser esetében…) a jobb élmény érdekében. Az inventory-nkat és a lőszert pedig folyamatosan figyelnünk kell, mert ezek jelentősen korlátozott számban fordulnak elő. Gondolkodnunk kell, hogy mikor harcolhatunk és mikor lenne érdemesebb elbújni, vagy elmenekülni,” írtuk még májusban.

A Scorn valamikor jövőre fog megjelenni Xbox Seriesre és PC-re (ezen belül is Steamre (https://store.steampowered.com/app/698670/Scorn/)). A 13 eurót (~4600 forintot) kóstáló (Xbox) Game Pass Ultimate része is lesz.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu