Next-gen konzolokra is készül a Ghostrunner

Sejthető volt: amennyire közel van a PlayStation 5 és az Xbox Series rajtjához, csak arra kellett várni, hogy mikor jelentik be.

Az All In! Games és az 505 Games (továbbra sem tudjuk megérteni a két kiadót – mondjuk utóbbi a konzolos disztribúcióban jártas), illetve a One More Level, a 3D Realms, illetve a Slipgate Ironworks (a három fejlesztőcsapatról pedig jobb, ha nem mondunk semmit) megerősítette az „ötszázötös” oldalán, hogy a PlayStation 5, az Xbox Series X és az Xbox Series S is megkapja majd a hentelést… de csak jövőre. Cserébe viszont a PlayStation 4 > PlayStation 5, továbbá az Xbox One > Xbox Series frissítés ingyenes lesz. Korrekt. (Pláne úgy, hogy pont az 505 Games a kiadója a Controlnak, aminek a next-gen frissítése a Control: Ultimate Edition mögé lett bújtatva, így sokaknak fizetős!)

Augusztus végén már összefoglaltuk, hogy miről is szól a játék: „A Ghostrunner egy hardcore, belső nézetes kardforgatósdi lesz, ahol az akciók fénysebességűek lesznek, mindezt pedig egy sötétebb cyberpunk környezetben tehetjük. Meg kell másznunk az emberiség utolsó mentsvárát, a Dharma-tornyot, mert az imént történt egy világvégét okozó esemény. Szóval el kell jutnunk a földszintről a csúcsra, hogy a főgonoszon, Marán bosszút állhassunk, mert ő az emberi életre nincs tekintettel.

A torony egy várost is magába foglal, és erőszakból hiány nem lesz. Az erőforrásokból már igen, így az erősebbek kifosztják a gyengébbeket, és a közbiztonság fogalma nem éppen lesz releváns – még egy utolsó kísérletet tesz az emberiség arra, hogy ne vesszen ki a háborúzásban. Az ellenfeleink túlerőben lesznek, de a képességeink révén az egyensúly mérlege a mi oldalunk felé billenhet. A monomolekurális katanánkkal kb. egy szelet kenyér szintjén lesz az ellenfelünk ellenállásának szintje, de egy találat halált okoz, és a különleges technikákat is be kell vetni emiatt még úgy is, hogy gyakori checkpointok lesznek, mi pedig eléggé nagy sebességgel rendelkezünk. A sci-fi témát elég erősen kombinálja a poszt-apokaliptikus témával – a történet egy olyan világot tár fel, aminek már vége, és a talpon maradtak már csak egymással küzdenek.”

Addig is a Ghostrunner október 27-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store). Ár: 30 euró (~11 ezer forint).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu