Bort is kapott a Grand Theft Auto 2

A Grand Theft Auto második része már 21 éves, és már akkor is merész marketinggel próbálkozott a Rockstar.

A Grand Theft Auto 2 1999. október 22-én jelent meg PS1-re és PC-re, majd 2000 májusában (Európában pedig júliusban) SEGA Dreamcastre is, és ezek mellett ’99 őszén még egy Game Boy Color portot is kapott a felülnézetes GTA, amiről eddig nem is tudtuk, hogy… bor is készült mellé.

Billy Thompson, a nemrég felvásárolt Rockstar Dundee (eddig Ruffian Games) dizájnrendezője és társvezetője a Twitteren posztolt néhány képet. Egyrészt egy bontatlan, még mindig lefóliázott kópiával rendelkezik a Grand Theft Auto 2 PC-s kiadásából (ez manapság aranyat érne), másrészt pedig megtudtuk így, hogy egy „bizarr üveg” vörösbor is létezik, és mivel Thompson ehhez sem nyúlt hozzá, csak találgatni tud arról, hogy milyen ízű („még mindig jó íze lehet”).

A VG247 rákeresett a Casara Roveri Cabernetre (ez a bor fajtája), és akár tíz évig is jó ötlet erjedni hagyni a bort. Úgyhogy ma már nem biztos, hogy jó ötlet lenne kibontani azt az üveget, így – ahogy, és most ne kerteljünk… – a GTA 2 mellett ez a bor sem tartotta meg a minőségét idővel. (A Grand Theft Auto III 3D-s lett, és azzal lépett komolyan mainstream franchise-zá elő a sorozat…)

A Grand Theft Auto-sorozatból az 1997-es rajt óta már több mint 280 millió példány kelt el, és a 2013-ban PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, 2014-ben PlayStation 4-re és Xbox One-ra, majd 2015-ben PC-re megjelent Grand Theft Auto V akkora kasszasiker lett a kiadó Take-Two-nak, hogy a GTA V mellé készülő Grand Theft Auto Online miatt nem készült egyjátékos DLC a sztorihoz (holott a játékból március végével bezárólag 130 millió példánynál tartott a játék, ami elképesztő – és ezt még megtolhatja a PlayStation 5-re hivatalosan bejelentett next-gen port, és szerintünk sült bolond lenne a kiadó, ha kihagyná az Xbox Series duót).

De mivel az Assassin’s Creed-sorozat is kapott 2018-ban bort, mondhatnánk, hogy a Grand Theft Auto itt is úttörő volt. (Vagy borkóstoló?)

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu