Menu

Gázpedálra taposott a Microsoft: xCloud-stickek és új Game Pass előfizetési modell?

Az Amazon Fire TV által kínált stickhez hasonlóan kicsi hardverrel is jelentkezhet majd a Microsoft, ha beindul a felhő alapú streamelés.

A Microsoft nyíltan a videojátékok Netflixe akar lenni, és a(z Xbox) Game Pass előfizetéses szolgáltatással ebbe az irányba tart. Ehhez még hozzájárulhat a streamelés is, és itt lép be a képbe az új lehetséges előfizetési opció is. Erről Phil Spencer, az Xbox-vezér a Stratechery-nek adott interjújában beszélt.

Jelenleg két Game Pass előfizetési opció van. Az alap kiadás mellett az Xbox Game Pass Ultimate is ott van, amiben az Xbox Live Gold, a felhős streamelés, továbbá az EA Play is rendelkezése áll. De Spencer már utalt egy Platinum szintre is, ami új Xbox-hardvert is magával hozhat. Ez pedig lecserélheti az Xbox All Access-t, ahol havidíjat fizetnek a játékosok a konzolért és a Game Passért. De ennél tovább is mehetünk: Spencer a felhős játékot a Google Stadia és az Amazon Luna közvetlen ellenfelévé teheti.

Bár most is streamelhetünk Androidos mobilokra (és eközben a PC-s, jövőben konzolos megoldások is készülnek, és az iOS-re már van egy Apple App Store-mentes ötlet is, hogy böngészőből fusson… ezekről mind szó esett korábban), Spencer szerint lesz az Xbox-ökoszisztémában alacsonyabb árazású hardver is, és itt példaként a streamelő stickekre gondolt. (Magyarul: egy kb. pendrive méretű készülék, amit a TV-be dughatunk.) Ezzel az xCloud szolgáltatás is elérhető lenne a fogyasztónak, és ez Spencer szerint akár a Game Pass előfizetés rendszerébe juthatna, és csak egy kontrollert kellene vásárolni emellé.

Ha kellően kiépül az infrastruktúra (mert enélkül vagy alapból nem megy a rendszer – mint hazánkban a Google Stadia; vagy döglassú, input lagos lesz…), akkor ezzel a Microsoft az Xbox Series S alá is behozhat egy új készüléket, ami még olcsóbb lenne (nem kellene neki SSD, GPU, ilyesmi…), és így kényelmileg jól járhatna mindenki, a Microsoft pedig az előfizetésekből dúskálhatna a pénzben.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Cammy (Street Fighter)

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu