PlayStation 5: rapperrel erősít a Sony marketingje [VIDEO]

Néha nem tudjuk értelmezni, hogy a Sony milyen húzásokat lép meg a marketing esetében.

A Sony Interactive Entertainment (SIE) a PlayStation Blogon jelentette be, hogy a cég stratégiai kreatív partneri kapcsolatot kötött Travis Scottal (aki egy rapper volna) és az ő Cactus Jack brandjével. Eric Lempel, a SIE nemzetközi marketingért felelős senior alelnöke azt mondta, hogy a cégnek tudomása volt a rapper PlayStation-rajongásáról, ezért felkeresték őt. Lempel szerint közös szenvedélyük a videojáték és a kreativitás, és innovatív termékek alkotása érdekében közösen fognak dolgozni, hogy ezzel lenyűgözzék a rajongókat.

Hozzátette, hogy Travis Scott mélyrehatóan ismeri a PlayStation brandet, amihez jó emlékek fűzik, és ez a Sony-val való kollaborációja inspirálóhatással van rá. Egy lenyűgöző alkotónak nevezte a rappert, és kiemelte, hogy a SIE célja a legjobb kreatív elmékkel való közös munka, és mindegy, hogy a játékiparban vagy azon kívül tevékenykednek – Lempel szerint úgy akarják meglepni a világot, ahogy arra csak a PlayStation képes.

Travis Scott pedig azt mondta, hogy alig várja, hogy bemutassa, hogy a Cactus Jack bemutassa, min is dolgozott a Sony-val a és a PlayStation csapatával. Kíváncsian várja, hogy a PlayStation-rajongók és a család hogyan reagál majd ezekre, és készen áll másokkal játszani. A lenti videót Travis Scott alkotta, és a PlayStation 5 alkotói közül több fontos személy is felbukkan benne (pl. Hideaki Nishino, a SIE platformtervezési és kezelési senior alelnöke, vagy Yasuhiro Ootori, a SIE hardvertervezési részlegének mechanikus tervezési osztályának alelnöke).

Mi sosem hallottunk róla, de influenszerként érthető, hogy a Sony miért húzta be őt a marketingbe (12,7 millió YouTube feliratkozó, 34,6 millió Instagram követő, 9,3 millió Twitter követő). Ettől függetlenül meglepő… Mindegy is – a PlayStation 5 Standard Edition (500 euró – 185-190 ezer forint) és a PlayStation 5 Digital Edition (400 euró – 145-150 ezer forint) is november 19-étől lesz kapható.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu