A The Coalition szerint könnyebb játékokat az Xbox Series S-re fejleszteni, mint a PC-re

A Gears Tactics készítői az Xbox ökoszisztéma fejlesztéséről beszéltek, és nem látnak benne problémát.

Kevesebb, mint egy hónap van hátra az új generáció kezdetéig és már egy ideje nyílt vita folyik arról, hogy a Microsoft által bemutatott különböző konzolok problémát jelenthetnek-e a fejlesztők számára. Az Xbox Series X és az Xbox Series S teljesítménybeli különbsége miatt sokan úgy gondolják, hogy az X sorozatban rejlő lehetőségeket nem fogják kellőképpen kiaknázni, mivel az S sorozat lehúzza azokat, amiről például, David Cage a Quantic Dreams főnöke is beszélt.

Ugyanakkor a fejlesztőknek szánt konzolokban az a jó, hogy a rendszer zárt, és a PC-vel ellentétben a beállítások mindig ugyanazok. Az Xbox ökoszisztémával rendelkező új konzolokkal kapcsolatban jó ideje folyik a vita, hogy könnyű-e fejleszteni rájuk, vagy sem. A The Coalition csapata is megszólalt a témában, és nem lát problémát ebben a kérdésben.

A The Verge interjújában, amelyben a csapat arról beszél, ahogy milyen kihívásoknak kellett megfelelni a Gears Tactics konzolos portjához, a The Coalition kihangsúlyozta, hogy bár a Series S valóban gyengébb, mint a többi next-gen masina, a játék Xbox konzolokra történő bevezetésének folyamata sokkal egyszerűbb, mint a PC fejlesztés.

„Nehezebb játékokat PC-re készíteni. […] A munkahelyemen van egy rakás videokártya és egy rakás PC-s hardver. […] Nehezebb, de szórakoztató is.”

– magyarázta Cam McRae, a The Coalition technikai igazgatója.

„Mivel már készítettünk néhány PC-s játékot, így képben vagyunk, hogy miként kell alakítani a különféle beállításokat, így amikor az Xbox konzolokra fejlesztünk, nem jelent problémát a sokféle verzió, mert már tudjuk, hogy kell csinálni. [.. .] A zárt hardver mindig könnyebb, még akkor is, ha kettő vagy három rendszer van. Még mindig sokkal könnyebb, mint rengeteg kombináció PC-n.”

A The Verge azt is megkérdezte a fejlesztőktől, hogy a Gears Tactics jobb-e az Xbox One X-en vagy az Xbox Series S-n, azon túl, hogy a One X eléri a 4K-t, mivel a Series S már nem tud 4K-t. „A Series S jobb. […] A CPU sokkal erősebb az Series S és Series X-nél, így több mindent meg tudunk jeleníteni a képernyőn. Bár a GPU felelős a grafika zöméért, de a processzor is fontos és az Xbox One X-en látni lehet majd, hogy a vizuális minőség nem olyan magas, mint a Series S-en teljesítmény módban.” – állította McRae. A Gears Tactics november 10-én érkezik az új konzolokkal, és egyike az Xbox Series X és Series S nyitócímeinek.

Forrás: The Verge

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu