Godfall: hogyan jutott el egy indie stúdió egy PlayStation 5-ös nyitócímig?

A Counterplay Games nagyon gyorsan a rivaldafénybe jutott azzal, hogy a Godfallal a PlayStation 5 egyik érdekesebb nyitócímét hozzák össze.

Keith Lee-t, a Counterplay társalapítóját a VentureBeat interjúvolta meg, és ő bizony nem egy nevenincs illető a játékiparban. A Blizzard Entertainmentnél és az Insomniac Gamesnél is dolgozott, és nem is kicsi játékokon (Diablo II, Resistance: Fall of Man, Ratchet & Clank). 2008-tól három évig a saját mobilos stúdiójában tevékenykedett. 2014-ben pedig végül létrehozta a Counterplay-t, aminek első játéka, a Duelyst egy free-to-play kártyagyűjtögetős cím volt. Mégis hogyan jutott el oda, hogy egy AAA cím készüljön nála?

Tavaly nyáron elkezdte bemutatni a Godfallt. A Game Developers Conference-en is kinn volt, és a laptopjára feltelepítette a játékot – ezt a tavaly nyári E3-ra is kivitte. Itt futott össze a Sony-val (ahol ugyebár átvitt értelemben – nem közvetlenül: akkor az Insomniac Games még nem volt a Sony Interactive/Computer Entertainment része – már dolgozott!). Megmutatta John Drake-nek és pár másik embernek a játékot a távozásuk előtt, és sok fontos pontot elért a Sony-nál, akik ekkor már a next-gen játékokban elérendő célok kitűzésére törekedett, a Godfall pedig megütötte a szintet.

Időzítés tekintetében pedig szerencséje volt Lee-nek, mert a Gearbox-szal is találkozott. Nekik pedig a Borderlands révén akció-RPG-k fejlesztésében már van tapasztalatuk, és a Sony embereit is ismerik. Úgyhogy a három cég egy megállapodást kötött, hogy a Sony támogassa a Counterplay-t, amivel ők egy PlayStation 5-ös nyitócímet csinálnak, és ezt a Gearbox Publishing fogja kiadni. Többnyire időzítés kérdése volt, és a Godfall egy betöltetlen űrbe jutott be, amit a Sony és a Gearbox is ki akart a következő generációban aknázni.

Szóval Keith Lee jó helyen volt és jó időben. Mázlista – a Godfall Európában november 19-étől lesz kapható, ugyanis ettől a naptól értékesítik a PlayStation 5-öt. PC-re is kapható lesz (kötelező internetkapcsolattal… és valószínűleg ezen felül Denuvóval is, látva a Gearbox Borderlands 3-as példáját).

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu