Night Call: roló a PlayStation 4-es verziónak

Az elvárásokhoz képest alulteljesítő játékból így nem fog megvalósulni egy port a Sony konzoljára.

A Monkey Moon és a BlackMuffin Studio, a noir stílusú Night Call két francia fejlesztőcsapata a Twitteren közölte a világgal, hogy sajnálattal kell közölniük: a játék PlayStation 4-es átiratát törölték, ugyanis az eladások a többi platformon nem voltak eléggé jók, és ha ez nem lenne elegendő, meg is fejelték a portolás során felmerült problémákkal, mert az erre kijelölt partnerek ilyen hibákba futottak. Ezért ők lemondtak a Night Call PlayStation 4-es verziójáról, így jelen állás szerint az Xbox One, a Nintendo Switch és a PC hármasán marad „az éjszakai hívás” (PC-n már 2019 júliusában megjelent, de a Game Passon is megtalálhatjuk).

Egy válaszoló (aki a fejlesztők szerint négyszer ugyanazt írta…) kiemelte, hogy az Xboxos achievementek nem nagyon működnek, csak PC-n. Emiatt három „öcsi” nem megy, és a Microsoft konzolján senki sem tudta „teljesíteni” a Night Call-t, ami szerinte egy negatív hógolyó-effektus révén megakadályozza azt, hogy bárki más kipróbálja a játékot (ez azért kicsit túlzás). Erre a fejlesztők reagáltak is: az eredeti tweetben kiemelték, hogy a játék portolásával adódtak bajok, és ez megmagyarázza, hogy bár PC-n már kijavították az achievementeket, konzolon ez nem történt meg, de mindent megtesznek a patchelés érdekében, és elnézést kértek emiatt.

A Raw Fury kiadásában megjelent játékról még elmondták, hogy ők is pontosan annyira csalódottak a PlayStation 4-es verzió kukázása miatt, mint azok, akik pont a PS4-es átiratra vártak, majd azzal zárták a soraikat, hogy egyszerűen nem tudják megengedni maguknak a port megvalósítását. (Pont emiatt többen is megvették azóta a Night Call-t, de kérdéses, hogy ez egyáltalán tud-e változtatni a helyzeten.) Lemezes/fizikai kiadás? Pont emiatt erről sem lehet szó.

A legvégső esetben a fejlesztők megfontolhatnák a közösségi finanszírozást, hogy így biztosan megvalósíthassák a Night Call PlayStation 4-es verzióját. Így legalább kimondhatnák, hogy minden tőlük telhetőt megtettek.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu