God of War, PlayerUnknown’s Battlegrounds: jobb frame rate PlayStation 5-ön

A battle royale játék esetében az Xbox Series X esetében is jobb lesz a frame rate.

A Sony Interactive Entertainment Santa Monica (akik most amúgy a God of War: Ragnarokon dolgoznak…) bejelentette, hogy a 2018. április 20-án PlayStation 4-re megjelent God of War a PlayStation 5-ön a Favor Performance módban (ami a nevéből adódóan értelemszerűen a teljesítményt teszi előtérbe) 60 FPS frame rate-et kínál. Az elmentésünk sem fog kárba veszi: ha átváltunk a PlayStation 4-ről a PlayStation 5-re, akkor az elmentésünk is használható lesz a régi konzolról áthozva, de ez természetesnek nevezhető, hiszen nem PlayStation 5-ös címről (vagy erre tervezett játékról) van szó. (Ez a mentésátemelősdi a God of War III Remasteredre is érvényes!)

A PUBG Corporation pedig azt közölte, hogy a PlayerUnknown’s Battlegrounds kurrens-gen verziója jobb frame rate-et fog kapni több next-gen konzolon is a visszamenőleges támogatás révén, és így a már cross-platform multiplayer is folytatódni fog a PlayStation 5-ön, az Xbox Series X-en és az Xbox Series S-en. Eltérések viszont itt már vannak.

A PlayStation 5-ös verzió a PlayStation 4 Pro-s buildet használja. A Framerate Priority opcióval a „pábdzsí” 60 FPS frame rate-et fog felmutatni. Az Xbox Series X átirat pedig az Xbox One X verziót hozza „előre”, és itt is a Framerate Priority opciót választva 60 FPS frame rate-en fut a battle royale. Az Xbox Series S kiadás pedig az Xbox One S buildre épül. Emiatt másodpercenként 30 képkockát kapunk ezen a konzolon, de a stúdió tervezi, hogy a frame rate korlátját felemeljék az Xbox One S-en és az Xbox Series S-en egyaránt.

Amúgy a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X az októberi 9.1-es frissítéssel kapja majd meg a Framerate Priority opciót, úgyhogy ezzel készítik elő a next-gen támogatást. A fejlesztők szerint a kitartó, komoly tesztelés után a teljesítmény stabil és kifinomult, a töltési idő csökkent, és szinte nincs frame rate beesés sem a next-gen konzolok teljesítményének köszönhetően.

Korrekt.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu