PlayStation 5: 1440p támogatás igen, bolti értékesítés nem?

A koronavírus-világjárvány miatt lehetséges, hogy a PlayStation 5 csak online rendelések során lesz kapható. (Vagy úgy sem.)

Ma még lesz szó a PlayStation 5 iránti keresletről, de addig is érdemes a norvég Gamer.no írására figyelni – szerintük a Sony arra készteti a bolti értékesítőket, hogy idén a boltokban ne lehessen személyesen PlayStation 5-öt venni, és ne legyen a készletükben sem erre szánt konzol. Minden további PS5 csak a bolti átvételre és csak az online szállításra lenne fenntartva (az előbbinél kiemeljük a különbséget: online fizetés után már csak a készülék átvétele történne meg!).

A Sony nem akar a koronavírus terjesztésében közreműködni, és a skandináv site szerint a Sony tisztán kimondta: a bolti értékesítést úgy büntethetik, hogy az érintett forgalmazók/üzletek kevesebb konzolt kapnának a későbbiekben. Esélyes, hogy ez egy teljes, európai eljárás lehet, és Kanadában is biztosan ezt használja a Best Buy.

A BenQ weboldalán pedig ideiglenesen volt egy idézet, amit a ResetEra fórum archivált. A cég azt írta, hogy jobb lenne realista módon megközelíteni az új konzolok és a 120 Hz képfrissítési ráta közötti helyzetet. A legtöbbször ugyanis ez nem 4K felbontáson történik, hanem inkább 1080p-n van 1440p-n, és még egy generációnak el kell telnie, hogy a 4K/120 FPS általánossá válna a játékokban.

A BenQ elvárása szerint a PlayStation 5 stabilan 4K/60 Hz-t fog a következő években csinálni a PC mellett, de a nagyobb frame rate miatt inkább egy QHD monitor ajánlott, mert ezen lesz 1440p felbontás, és ezt a PlayStation 5 nagyobb eséllyel 120 Hz-n fogja használni, de általánosságban a nyílt világú játékoktól kezdve az FPS-ekig a cég 4K/60 Hz-t (60 FPS-t) lát gyakorinak. Kiemelnénk, hogy az Xbox Series duó támogatja a 1440p-t.

A Sony ezt persze nem erősítette meg, de a BenQ valamit tudhat, ha ez az idézet eltűnt az oldalukról. És mivel a PlayStation 5 megjelenése kevesebb mint egy hónapra van (november 19. Európában), talán ideje lenne bejelenteni ezt

Forrás: WCCFTech, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu