Menu

Sumo Digital: fantasztikus kihívás volt a DualSense-re fejleszteni

A Sackboy: A Big Adventure-t fejlesztő stúdió szerint megérte a Sony következő generációs kontrollerében rejlő képességeket kihozni.

Ned Waterhouse, az imént említett játék kreatív rendezője a GamesRadarnak adott interjújában arról beszélt, hogy a PlayStation 5 jóval erősebb konzol, mint a PlayStation 4, és több új „kütyü” és funkció van benne, emiatt pedig izgalmas hardver lett a Sumo Digitalnak. A DualSense-et egy fantasztikus kihívásnak nevezte, és ez nem egy „eldobható” fogalom Waterhouse szerint, és nincs értelme erre hivatkozni. (Ezt a logikát nehezen bírjuk követni…)

A DualSense egy egyedi hardver, és sok értelemben véve a LittleBigPlanet segítségével igazán be tudják mutatni, hogy a next-gen kontroller mire lesz képes. A fejlesztőknek van egy hihetetlenül tapintható világa, és Sackboy Waterhouse szerint szinonimája ezeknek a csúcsminőségű anyagoknak, és egy olyan világban játszódik a Sackboy: A Big Adventure, ahol sok eltérő anyag bukkan fel. Ezt pedig a DualSense-en keresztül érzékeltetni szerették volna, és úgy látja, hogy a Sumo Digital ezt meg tudta valósítani: extra módon kapcsolódhatunk Sackboyhoz, és ez az immerziót, a játékban való elmerülést megnöveli. (Gyakorlatban meg ki tudja?)

A stúdión belül sok vita volt például arról, hogy milyen érzés egy palánkon csúszni, milyen érzés egy teáscsésze-alátéten landolni, vagy hogy a játékban egy lufi kipukkasztása olyan-e, mint ha a való életben tennénk ugyanezt. A játéktervezőknek ez egyedi kihívás volt, de pozitív értelemben véve. A haptikus visszajelzés révén komolyabb hatása lehet a játéknak ránk és talán így tényleg órákig fel sem nézünk belőle.

Bár a Sackboy: A Big Adventure a PlayStation 5 nyitócímei között lesz, a PlayStation 4 is megkapja, és itt hamarabb érhetjük el, mint a next-gen verziót, ugyanis a PS4-es verziót november 12-étől játszhatjuk, ám a PlayStation 5 Európában egy héttel későbbtől lesz csak kapható, mint Amerikában, így a következő generációs kiadás november 19-étől lesz elérhető számunkra.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu