PlayStation 5: megvan a Sony célkitűzése [VIDEO]

Tudjuk, hogy a cég mennyit akar március végéig, illetve a konzol élettartama során eladni a PlayStation 5-ből.

A Sony egy pénzügyi értekezlet során közölte, hogy mik a célkitűzések, olvasható a ResetErán: a PlayStation 5-ből legalább száz millió példány értékesítését szeretnék. Ezzel a negyedik Sony konzol lenne az, ami átlépi ezt a számot. (És erre meg is van az esély az előrendelésekből kiindulva – ez tegnap meg is lett említve.) Március végéig, azaz az üzleti év végéig pedig 7,6 millió példány eladása a cél. Ez nem tűnik annyira soknak, de ugye a készlethiányt nem szabad elfelejteni.

A PlayStation Blogon a Sony Interactive Entertainment (SIE) közzétette a PlayStation 5 promóciós videóját, amit Travis Scott, egy rapper kommentál (róla nemrég szó volt már). Eric Lempel, a SIE nemzetközi marketinges senior alelnöke azt mondta, hogy egy ikonikus, epikus reklámot akartak a megjelenésre összehozni, amivel kifejezhetik, hogy a határok feszegetése a cél, illetve meg akarják mutatni, hogy az egyedi élmények mennyire lehetnek izgalmasak.

A reklámot a felfedezés ötlete köré készítették: Lempel szerint mindannyiunkban ott van az új lehetőségek felfedezésének vágya, legyen szó a játékról vagy a mindennapi életről; olyan helyekre akarunk elmenni, ahol még nem járunk és amit még nem láttunk. A múltbéli felfedezők előtt tisztelegnek, mert túl tudtak lépni a határaikon, hogy valami hihetetlen eredményt tudjanak felmutatni. (Érdekességképp beágyaztuk a japán verzióból a rövidebb és hosszabb kiadást is.)

A PlayStation 5 támogatni fogja a 2016-os PlayStation VR-t (amiből biztos, hogy készül egy utódmodell, csak a Sony még nem jelentette be…), de a régi PlayStation-kamera a PS5-tel nem fog működni, hanem egy adaptert kell szerezni, ugyanis az új PlayStation HD kamera nem támogatja a PSVR-t. Igényelni itt lehet. Egy kérdezz-feleleket pedig itt találhatunk.

Végezetül még megemlítenénk a PlayStation Appot, ami iOS-en és Androidon is megújult. Erről is közölt a SIE pár gondolatot a PlayStation Blogon. A régit egy frissítéssel váltja fel az új. A poszt szerint megújult a kezelőfelület, amin az új főképernyőn gyorsan áttekinthetjük, hogy a barátaink mivel játszanak, továbbá a legutóbb nyúzott címekről tudhatunk meg több részletet, például azok trófea listáját. Az üzenőrendszert egyesítették, így egy helyről, átmenetektől mentesen küldhetünk üzeneteket, de emiatt a PlayStation Messages app megszűnt – a régi üzenetek az új PlayStation Appban viszont elérhetőek lesznek.

Akár tizenhatan is beszélgethetünk (hanggal, nem írásban) a mobilunkról, és a csoportos (Parties) visszajelzésekről a cégnek most nincs még új részletei, de a PlayStation 4-esek felháborodását figyelembe vették. (Erről írtunk már: röviden – a PlayStation 5-ösöknek van egy olyan funkció, ami a PS4-eseknek nem lesz elérhető.) A PlayStation Store-t natív módon integrálták a PlayStation Appba, és akár mobilról is elindíthatjuk a konzolunkra egy épp megvett játék vagy DLC letöltését – ez a PlayStation 4-et és a PlayStation 5-öt is támogatja. Az új konzol megjelenésekor a játékokat is „távindíthatjuk”, és a konzolunk tárhelyét is kezelhetjük – csak be kell jelentkeznünk a PS5-ünkbe. Az Explore fülön a híreket is elérhetjük a fejlesztőktől és a PlayStation Blogról. Android 8.0 vagy iOS 12.2 szükséges!

A PlayStation 5 Európában november 19-étől lesz kapható… de esélyes, hogy a bolti vásárlásra nem sok esélyünk lesz (csak az ottani átvételre).

Forrás: WCCFTech, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu