Késni fog a Far Cry 6 és a Rainbow Six Quarantine!

A Ubisoft két játéka is kicsúszott a jelenleg tartó (és március végén befejeződő) üzleti évből.

Eddig az volt a terv, hogy a francia kiadó február 18-án adja ki PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Ubisoft Connect, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára a Far Cry 6-ot, és valamikor március végéig bezárólag jelent volna meg szintén cross-gen címként a Rainbow Six Quarantine. Ezt en bloc el is lehet felejteni, ugyanis a Ubisoft a legújabb pénzügyi jelentésében (és erről felesleges regényt írni: ahogy minden egyes kiadó, úgy ők is dúskálnak a pénzben, és nagyon pozitív eredményeket mutatnak fel minden téren…).

Most viszont a Ubisoft a közleményében azt írja, hogy a koronavírus-világjárvány okozta gyártási kihívások miatt a Far Cry 6 és a Rainbow Six Quarantine sem a jelenlegi üzleti évben fog megjelenni, hanem a következő első felében, azaz 2021 áprilisa és szeptember vége között számíthatunk a két játék megjelenésére, de ennek ellenére a májusban kitűzött profitcél változatlan marad (nem véletlenül mondtuk az előző bekezdésben azt, amit…). A francia kiadó számára az a fontos, hogy hosszú távon ki tudja maxolni az IP-inek értékeit, miközben a szolíd pénzügyi célok kiemelik a pénzforrásaik egyre ismétlődő természetét (pl. visszatérő játékosok, élő szolgáltatásos címek, stb.), a franchise-aik erős portfólióját, és az év végi megjelenésekben rejlő pénzeszsákokat (pl. Assassin’s Creed: Valhalla, Watch Dogs: Legion), továbbá a jelenlegi, őket is támogató ipari dinamikát, akármit is jelentsen ez.

Szóval a Ubisoft kevesebb játékból akar többet látni, de azért nekik is van mit takargatniuk: például mi a helyzet a Beyond Good & Evil 2-vel? (Az emögött rejlő káoszról szó esett már.) Mi a pálya a Skull & Bonesszal? Lesz-e bármi is a Splinter Cellel, vagy Sam Fisher csak mobilos játékokat és vendégszerepléseket kap? Úgyhogy Yves Guillemoték kezei sem tiszták (és itt még hozzá lehetne venni a szexuális zaklatások ügyeit…).

Manapság mindenki halaszt.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu