Bocsánatot kért a CD Projekt vezérigazgatója a túlórázós kommentjei miatt

A Cyberpunk 2077-et már harmadszor halasztották el, és a fejlesztők feletti cég vezérigazgatója nem szerencsés kijelentéssel élt.

Miután a CD Projekt RED játéka a novemberre kitűzött megjelenési dátumot sem tudta tartani (mégpedig a PlayStation 4, Xbox One verziók miatt – így pedig már-már next-gen címmé változott a Cyberpunk 2077…), a halasztás közlése után tartott konferenciahíváson Adam Kiciński, a CD Projekt vezérigazgatója azt mondta, hogy a CDPR többsége nem túlórázik (crunch, magyarul kb. erőltetett menetként jellemezhető), és a túlóra nem olyan rossz. Emiatt Kiciński bocsánatot kért egy közleményben.

A Bloombergnek író Jason Schreier két képet publikált: az elsőn az előző kommentje olvasható, a másodikon pedig az alkalmazottaknak kiküldött bocsánatkérése olvasható.

Kiciński nem akart a túlórázásról beszélni, de mégis így tett, ráadásul egy negatív, káros szövegkörnyzetben. A halasztással kapcsolatos stressz és a konferencia után most jött rá arra, hogy mekkora hatása is volt a mondanivalójának. Márpedig arra neki is rá kellett volna jönnie, hogy a túlórázás csak a vezetőség zsebeit tömi, az alkalmazottak meg nyugodtan tönkremehetnek alattuk.

A Cyberpunk 2077 három hetes elhalasztása (most december 10-én jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re – a next-gen patchek csak jövőre érkeznek -, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára) pedig például az Everspace 2-t is arrébb tolta, de a Rockfish Games játéka át is esett a küszöbön, így az csak 2021-ben fog megjelenni. A fejlesztők a Kickstarteren írták, hogy a CD Projekt RED alkotásának decemberi rajtja súlyos csapás az Everspace 2 korai hozzáférésű (Early Access) megjelenésének, mert mindegyik sajtóorgánum az egyik leginkább várt játékkal fog foglalkozni az év végén, és úgy vélik, hogy annak közönsége részben megegyezik az övékével (és a fejlesztők is érdeklődnek a játék iránt…). Ezért tudják, hogy sokan csalódnak, de áttolták az Early Access rajtot januárra, mert nem akarnak versenyezni a Cyberpunk 2077-tel.

De a 3D-s űrhajós lövöldözés mellett a Path of Exile 3.13-as frissítése is átgurult januárra, úgyhogy a lengyelek másoknak is fejtörést okoznak.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu