Jim Ryan: „csak alig több mint pár percre vagyunk a VR jövőjétől”

Eléggé nyilvánvalónak hangzik a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójának kommentje: új PlayStation VR lesz a boltokban, hiába tagadja a Sony ezt.

A Washington Post interjút készített Ryannel, ahol azt mondta, hogy több mint pár percre vagyunk a virtuális valóság jövőjétől. A Sony és a PlayStation is hisz a VR-ban, úgy gondolják, hogy a jövőben az interaktív szórakoztatás egyik jelentőségteljes elemévé válhat… de ez idén, sőt, 2021-ben sem fog megtörténni. 2022 tűnik tehát a legkorábbi lehetséges „áttörési időpontnak”, és Ryan örül annak, hogy a PlayStation VR-ral (legalábbis annak 2016-os, eredeti változatával) tapasztalatot tudtak szerezni – alig várja, hogy lássa, ez hova viszi őket a jövőben.

Persze a PlayStation 5-höz kell egy adapter, hogy a konzolhoz köthessük a régi kamerán a VR-headsetet, de ez ingyenesen igényelhető, és erről már szó volt korábban. Ryan még ezeken túl kiemelte, hogy a Sony továbbra is a narratíva vezérelte, egyjátékos címekre fog koncentrálni, mert szerinte ez mindig is a PlayStation erőssége volt, így van egyfajta szinergia a technológiai fejlődés és a történetmesélés között. Ryan szerint a stúdiók is egyre jobbak ebben a műfajban.

A Sony pedig egy blogposztban közölte, hogy milyen könnyű kezelhetőségi funkciókkal érkezik a PlayStation 5. A legtöbbje a PlayStation 4-ről már ismerős lehet (szöveg felolvasása – TTS, text to speech; feliratozás, színek invertálása, egyedi gombkiosztás), de azért lesznek újabb funkciók (hangdiktálás, hogy ne kelljen a virtuális billentyűzetet használni; képernyő felolvasása; további TTS opciók, amik a begépelt üzeneteket felolvassák mindegyik csapattagnak) is. Ezeket amerikai és brit angol nyelv mellett japánul, németül, olaszul, franciául, illetve spanyolul használhatják a játékosok a megjelenéskor.

A színkorrekciót se felejtsük, és egyedi beállításokat is alkalmazhatunk, mielőtt a játékokat elindíthatjuk – ezt bizonyos címek fogják támogatni. A haptikus visszajelzést csökkenthetjük vagy akár ki is kapcsolhatjuk a DualSense kontrolleren és annak adaptív ravaszain, és a hangzás is jobb lesz a térbeli érzékelés miatt.

A PlayStation 5 Európában november 19-én rajtol el.

Forrás: Gamesindustry, Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu