PS5 VR támogatás: pocsék hír PSVR rajongóknak!

A Hitman 3 és a No Man’s Sky PS5 verziói nem támogatják a PSVR-t, a jó öreg PS4-es VR headset pedig nem kompatibilis PS5-ös játékokkal.

Aki az elkövetkező hónapokban megvásárolja a Hitman 3 vagy a No Man’s Sky PS5-ös verzióit, nem férhet hozzá egyik játék PSVR-támogatásához sem, amely megtalálható a PS4-es verzióikban, mivel a japán cég nem jelentette be a PSVR-játékokat a PS5-re.

A Hitman 3 témában a Sony szóvivője azt nyilatkozta, hogy bár PS5-tel is fut VR-on a Hitman 3, de csak a PS4-es verzió és csak azért, mert a PSVR visszafelé kompatibilis eszközként működik. A Sony tisztázta:

„Nem jelentettünk be PS5 címeket a PSVR-ra.”

Hónapok óta megy az agyalás arról, hogy a PS5 milyen módon támogatja majd a PSVR-t, amikor november közepétől kapható lesz. Azt eddig is tudtuk, hogy az új konzol a kompatibilis PS4 játékokkal működni fog. De sokan azt remélték, hogy az új PS5 játékok rendesen integrálhatják majd a VR-t, például úgy, hogy kihasználják a konzol továbbfejlesztett erejét, szebb, tisztább, nagyobb felbontású képre.

Aztán ezek a remények gyorsan szertefoszlottak. Kezdetnek a Sony megerősítette, hogy a PS4-korszak vezérlői, például a DualShock 4 és az Aim vezérlő, nem támogatják majd a PS5-ös játékokat, ami megkérdőjelezte, hogy a potenciális PS5-ös VR-játékok hogyan működnek akkor enélkül. Aztán amikor a Hitman 3 az év elején bejelentette a PSVR teljes támogatását, az IO Interactive fejlesztői elmondták, hogy „dolgoznak, rajta, hogy a PSVR-tulajdonosok élvezhessék a Hitmant a VR-ban”. Akkor sem a stúdió, sem a Sony nem erősítette meg, hogy ez azt jelentené, hogy a PS5 verzió nem támogatja a PSVR-t.

Végül a hét elején a Hello Games bejelentette a No Man’s Sky következő generációs PS5 natív verzióját, hozzátéve, hogy a PlayStationön a „visszamenőleges kompatibilitás miatt” elérhető lesz a PSVR támogatás.

Így tehát, úgy tűnik, PS5 játékokat csak a Cinematic Mode használatával lehet majd használni és nem lesz olyan tényleges VR játék, amely támogatja a PSVR-t PS5-ön.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu