Aranyos és vicces történet az ikonikus, legelső „Bond, James Bond”-jelenetről az első Bond-lánytól [VIDEO]

MOZI HÍREK – 2018-ban, szintén 90 éves korában hunyt el Eunice Gayson angol színésznő, két évvel előzve meg a leghíresebb James Bondot, Sir Sean Connery-t. Connery Eunice Gaysonnak ejtette ki először a legendás szavakat: „Bond, James Bond” és erről mesélt egyszer egy mulatságos és egyben megindító történetet.

Sylvia Trench (Eunice Gayson) egyébként Sean Connery-hoz képest is előbb jelent meg a filmvásznon, az egyszerre arisztokratikus és szexi, piros ruhájában, hiszen az ikonikussá vált kaszinós jelenet során először rá fókuszált a kamera, Connery-nak először csak a kezét, illetve a hátát látni.

Az ikonikus kártyás jelenet forgatása azonban korántsem ment zökkenőmentesen, egész egyszerűen azért, mert Sean Connery iszonyúan lámpalázas volt: nagyon fontos volt számára ez a film és épp emiatt stresszelt. Állítólag az elsőnek azt mondta a jelenet során, hogy:

„a nevem James Conn… ő, izé, bocsánat, – VÁGÁS!”

Éppen ezért Terence Young rendező, azt a titkos megbízatást adta a két évvel idősebb és már rutinos színésznőnek, hogy itassa le Sean Connery-t a jelenet előtt egy kis tömény alkohollal, hogy kicsit lelazuljon. Eunice és Sean egyébként jó barátok voltak már egy ideje és a színész meg is látogatta Eunice-t a forgatás előtti napon. A színésznő így például azt is nagyon jól tudta, hogy Sean Connery hónapig nem ivott a forgatás előtt alkoholt, éppen azért, mert nagyon komolyan készült a szerepére.

Éppen ezért volt nehéz ez a „megbízatás”, hiszen ráadásul a Gayson teljesen absztinens volt és pont NEKI kellett leitatnia Connery-t! Kicsit sem lógott ki a lóláb!

Amikor elmentek együtt enni a forgatás ebédszünetében, evés után Gayson tüntetőleg azt mondta Connery-nek, hogy:

„Ó, majd meghalok egy italért, te kérsz?”

„Nem, nem lehet.”

„Ugyan már, csak egy pohárkával!”

Gayson tüntetőleg belekortyolt a saját poharába, de ő maga alig ivott belőle, miközben elszörnyedve látta, hogy a „küldetése” kicsit túl jól sikerült: Sean Connery, nem csak „egy pohárkával” hajtott le a tömény szeszből, de hirtelen kedvet kapott és rögtön utána egy másodikkal! Eunice már előre félt tőle, hogy botrány lesz ebből forgatás közben. Szerencsére, mégis bejött Terence Young rendező terve és rendkívül jó hatással volt Connery-re a kis piálgatás, Eunice Gayson is meghatódott tőle és mi magunk láthattuk aztán, ahogy „gyönyörűen kimondta” az azóta ikonikussá vált szavakat:

„Bond… James Bond.”

A chemin de fer nevű kártyajátékot aztán Bond nyeri, és az egyszerre elegáns, szellemes és finoman erotikus célzásokkal teli párbeszéd során a brit titkos ügynöknek nem esik nehezére, hogy Sylviát elcsábítsa. Olyannyira, hogy később egy másik jelenetben „betör” Bond lakásába és egy szál ingben, a szép lábait mutogatva (egy szintén ikonikus jelenet során) csavarja el Bond fejét: ráveszi, hogy egy kicsit később, „majdnem azonnal” szálljon repülőre, hogy a Jamaicában induló veszélyes küldetésére induljon.

Eredetileg Sylvia szerepét Lois Maxwellnek (1927-2007) szánták, és Eunice Gayson lett volna Miss Moneypenny, azonban Maxwell kérésére felcserélték a szerepeket, mert Sylvia karakterét „szemérmetlennek” tartotta és ő kapta meg M titkárnőjét szerepét, akit aztán még 14 (!) alkalommal is eljátszott a további James Bond filmekben (az 1983-as Octopussy volt az utolsó alkalom Lois Maxwell számára).

Végül is, így jobban járt, mint Eunice Gayson, lévén Eunice utána csak egyetlen alkalommal alakította még Sylvia Trench-et: az Oroszországból szeretettel legelején a Dr. No-hoz hasonló módon „épp, hogy időt tudnak szakítani egy kis szeretkezésre” Bonddal, mielőtt a 007-est ismét hívja a kötelesség. Ez egy visszatérő motívum lett volna a Bond filmekben, azonban ezt végül is elvetették és az 1964-es Goldfingerben Eunice Gayson már nem szerepelt, pedig eredetileg úgy volt, hogy még több filmben is láthatjuk majd.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu