Erősen optimista a Sony a PlayStation 5 sikereivel kapcsolatban

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója nem tágít: a száz milliós kitűzött cél szerinte realisztikus a PlayStation 5 számára.

A Gamesindustry interjút készített a PlayStation első számú emberével, aki azt mondta, hogy a PlayStation 3 nem volt valami sikeres platform (az egyedüli a négy asztali konzolgenerációból, ami nem érte el a száz milliós eladási küszöböt), és a közösségben nem nagyon volt ott a networking (az egymáshoz való kapcsolódás) – emiatt pedig a PlayStation 4-es közösségépítés jóval nagyobb kihívás volt. De most már száz millió játékossal kezd a cég, és Ryan azt reméli, hogy „nagyon-nagyon gyorsan” át fognak váltani a PlayStation 5-re.

Ryan szerint egy egymáshoz kapcsolódó, leköthető közösségről van szó, akik remélhetőleg mihamarabb mélyen és büszkén kapcsolódik majd az új konzolhoz. A PlayStation 5-öt direkt egy hálózati eszközként tervezték – az utóbbi hat, hét év tapasztalataira építő funkciókkal rendelkezik, amik a játékosoknak gazdagabb, mélyebb, gyorsabb, átmenettől mentes hálózatos játékélményt biztosítanak, ha van baráti körük. Szerinte nehéz volt a kezelőfelülethez kapcsolatos élményt távmunkában előadni, de ezekkel a gondolatokkal a fejükben tervezték a kezelőfelületet is. Még azt is elmondta, hogy meglepődött, amikor az ötvenes éveikben járó játékosoktól kapott emaileket, miután ők már a kezdetektől (1995-től) fogva PlayStationösök.

Arról is beszélt a SIE főnöke az interjúban, hogy sok munkát szántak a játékaikban a női főhősökre, és a PlayStationös közösség női tagjainak száma szerinte emiatt megnőtt. A PlayStation 4-et Németországban és a Közel-Keleten is előrébb hozták a közdutatban, de még itt is van tennivaló bőven, nem beszélve Ázsiáról (Japánt leszámítva) és Latin-Amerikáról, ahol Ryan szerint nagy potenciáljuk van. Megvan az „igazán tisztának” nevezett sablonjuk a piaci terjeszkedéshez, de úgy véli, hogy Latin-Amerika nehéz terület lesz a pénznemek, az importvámok (Argentína, Brazília!) és a nehéz geopolitikai helyzet miatt. Viszont itt is lát Ryan lehetőségeket.

A PlayStation 5 Európában kevesebb mint három hét múlva – tizenkilencedikén – startol el.

Forrás: PSL, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu