Super Lone Survivor: remake-elt túlélő horror a múltból [VIDEO]

A Lone Survivor felújítását jelenleg csak két platformra jelentették be.

A Lone Survivor (aminek semmi köze nincs az azonos nevű, 2007-es filmhez) a Superflat Gamestől lényegében egy egyszemélyes projekt volt, ugyanis Jasper Byrne volt a túlélő horror rendezője, producere, tervezője, művésze, programozója és zeneszerzője. A játék 2012-ben PC-re és Macre, 2013-ban Linuxra, PlayStation 3-ra és PlayStation Vitára, 2014-ben pedig PlayStation 4-re és Wii U-ra is megjelent, de most a „szuper” változat készül – jelenleg csak Nintendo Switch-re és PC-re.

A Superflat Games (amit nyugodtan nevezhetnénk csak Byrne-nek is…) a közleményében egyes szám első személyben beszél a Super Lone Survivor újításáról (pont emiatt az előző zárójeles komment) újításairól: konkrétan egy remake lesz egy új forgatókönyvvel (Ascending – magyarul Felemelkedésként fordítható). Egy modern engine-en fut, alapjairól újraírva, hogy a PC-s kontrollereket támogathassa, magas frame rate-en és ultraszéles monitorokon futhasson, és hogy x64-es támogatással bírjon (PC-n mindenkinek ilyenje van, ha 4 GB-nál több RAM van a gépében, mert a 32-bites oprendszerek csak annyit támogatnak).

Ultrafinom scrollozás, 4K-s effektek támogatása – ezek is már megvalósultak, és Byrne szerint már most tökéletesen 60 FPS-sel fut a Nintendo Switch-en a Super Lone Survivor. Gondolkodik azon is a fejlesztő, hogy nehézségi szinteket alkosson. Az Ascending teljesen új tartalom lesz, ami az új engine technikai lehetőségeire épít (árnyékok, új effektek, párhuzamos – parallax – scrollozás), de még nem tudja, hogy ez milyen hosszú lesz. Nem akarja, hogy spiráleffekt legyen (egyre több időt igényel, egyre hosszabb lesz, amire egyre több idő kell…), de a történetét relevánsnak nevezi. Az eredeti játékba építve nincs rajta nyomás, hogy egy teljes értékű folytatást csináljon – és Byrne sosem akart ilyet. Végül még annyit mondott, hogy a teljes trailer az engine-ben valósult meg szerkesztés és post-processing effektezés nélkül.

A Super Lone Survivor jövőre érkezik Nintendo Switchre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu