Fortnite: a next-gen újítások

A PlayStation 5-ön és a két Xbox Series konzolon is jobban fut majd az Epic Games battle royale-pénztermelője.

Tim Sweeney cége a saját weboldalán közölte, hogy a konzolok megjelenésétől fogva milyen fejlesztésekkel fut jobban rajtuk a Fortnite (ami majd az Unreal Engine 5-re is át fog váltani). Az Xbox Series X-en 4K felbontásra és 60 FPS frame rate-re, dinamikus, interaktív világra számíthatunk (a robbanásokra a fák és a fű reagálni fog), a füst és a folyadék effektjei is javulnak, és a vihar is látványosabb lesz. Xbox Series S-en az 1080p/60 FPS lesz (itt sem 1440p – megfigyelhető egy trend), és a nagytesó vizuális tuningjai közül a legtöbb itt is benn lesz (nem részletezték…). Kevesebb töltési idő, gyorsabban betöltődnek a textúrák, és az osztott képernyős játékmenet is 60 FPS lesz mind a két Xbox Series konzolon.

PlayStation 5-ön is 4K felbontás, 60 FPS frame rate, dinamikus, interaktív világ vár ránk, a DualSense kontrolleren keresztül pedig haptikus visszajelzést kapunk, ha például a mesterlövész-puskából kiengedünk egy jól irányzott lövést. Mivel a Fortnite(: Battle Royale) támogatja a PlayStation 5 Activities opcióját, a konzol főmenüjéből azonnal a Solo, Duos, vagy Squads lobbiba léphetünk. Itt is redukálták a töltésre szánt időtartamot, illetve az osztott képernyős játékmenet is 60 FPS-sel fut.

A cross-play megmarad, továbbá a fejlődésünk és a kozmetikai tárgyaink is átjönnek az új konzolra. Az Xbox One-ról Xbox Series X-re vagy Xbox Series S-re átvitt profil esetében elég csak az új verziót letölteni és folytatni. PlayStation 5-ön pedig a PlayStation Store-ról le kell tölteni a Fortnite-ot, majd az Epic vagy PlayStation Network-fiókkal kell belépni. Január 15-éig mindegyik támogatott platformon ingyenesen elérhető lesz a Throwback Axe csákány (PlayStationön a PlayStation Store-on kell keresni), és az Epic Games arra utalt, hogy az új konzolok potenciálját még nem érték el ezekkel az újításokkal. (Majd az Unreal Engine 5-tel fogják, jövőre.)

A frissítések tehát november 10-étől lesznek elérhetőek a két Xbox Series konzolra, illetve Európában november 19-étől működnek PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu