Call of Duty: Black Ops Cold War: betekintés három küldetésbe [VIDEO]

A Treyarch és a Raven Software valamelyest spoilerezik a Call of Duty idei részének sztorimódjából.

A Call of Duty blogján beszélt Dan Vondrak, a Raven Software kreatív rendezője a három küldetésről. Az első, a Nowhere Left to Run lesz. Ez Amszterdamban játszódik az 1980-as években, és egy bárban kezdünk, ahonnét egy tetőteres üldözésbe és lövöldözésbe fordul át az egész. Vondrak szerint itt akartak tisztelegni az eredeti Black Ops előtt úgy, ahogy azt a rajongók felismerhetik, miközben azért mégsincs szükség a korábbi Activision Blizzard-pénztermelőkben szerzett tapasztalatra. Woods és Mason is fel fog bukkanni az egyik új szereplő, Russell Adler mellett.

Mivel a Call of Duty: Black Ops részei mindig is a Michael Bay-szerű akciózásról szólt, a fejlesztőknek fontos volt, hogy ezt a hangot már a legelején megüssék, miközben a Black Ops egyediségét is áthozzák az RC-XD-vel, ami a távirányítású kisautó lesz, telepakolva robbanó töltetekkel. A küldetés végén a sztori is beindul, ugyanis a múltból egy szellem felbukkan – és életben van, sőt, tervez valamit, ami a hidegháború egyensúlyát elég szépen felboríthatja.

A Fracture Jaw a vietnámi háború időszakába megy vissza. Itt egy szovjet kémet, név szerint Perseust keressük. Vondrak szerint ez is beleillik a sztoriba, ugyanis a csapat igyekszik átélni a múltat, hogy az igazság és a félrevezetés közötti vonalat meg tudják húzni. Repülő helikopterek, földön futó katona, dzsungelek, rizsföldek – Vondrak számára az egyik kedvenc küldetés épp egy későbbi vietnámi pálya, mert itt a játékosoknak több szabadságot biztosítottak, és egy igazán egyedi küldetésnek tekinti azt.

A Desperate Measuresben pedig egy kettős ügynököt alakítunk, aki bejutott a KGB főhadiszállására – tehát konkrétan a Szovjetunió egyik legfontosabb helyszínén járunk. Vondrak szerint itt a játékosoknak valami teljesen eltérőt akartak adni, hogy szabadabban megközelíthessék a küldetésük teljesítését. A Lubyanka-épületben több emberrel is leállhatunk beszélni (persze orosz nyelven), de körül is nézhetünk. Persze nem lenne Call of Duty, ha nem lenne ebből dirr-durr, piff-puff.

A Call of Duty: Black Ops Cold War november 13-án érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Battle.net), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu