A Capcom a hackerek áldozata, de garantálja a felhasználói adatok biztonságát

A számítógépes támadás nem befolyásolta játékaik online szolgáltatásainak működését.

A Capcom a napokban kibertámadás áldozata lett. Hivatalos közleményében a japán vállalat megerősíti a november 2-án történt támadást az üzleti csoport szerverei ellen, bár garantálják, hogy ez semmilyen módon nem befolyásolta online játékainak működését. És ami a legfontosabb: rámutatnak, hogy felhasználóik személyes adatai továbbra is biztonságban vannak.

A japán vállalat sajtónak szóló pénzügyi portálján a következő nyilatkozatot adta ki:

„November 2-án korai óráktól kezdve a Capcom csoport hálózatainak egy része problémákat tapasztalt, amelyek befolyásolták bizonyos rendszerek, például az e-mailek és a fájlszerverek hozzáférését. Megerősítette, hogy ennek oka harmadik felek jogosulatlan hozzáférése volt, és november 2-tól leállította belső hálózatai bizonyos műveleteit.”

„A Capcom mély sajnálatát fejezi ki az esetleges kellemetlenségek miatt, amelyeket ez az érintettek számára okozhatott” – kommentálja a közlemény, hozzátéve: „Ezenkívül a [Capcom] kijelentette, hogy jelenleg nincs arra utaló jel, hogy a fogyasztók tájékoztatását nem veszélyeztették volna. Ez az eset nem befolyásolta a kapcsolatokat a társaság online címének lejátszásához vagy a különböző weboldalak eléréséhez.

Zárásként a Capcom megjegyzi, hogy együttműködnek a rendőrséggel és az illetékes hatóságokkal az eset kivizsgálása és a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

Bár a Capcom állítása szerint semmi nem utal arra, hogy a felhasználók privát információihoz hozzáférnének, soha nem árt óvatosnak lenni. Ezért azt javasoljuk, hogy ha Capcom fiókod van, aktiváld a kétlépcsős azonosítást az azt lehetővé tevő szolgáltatásokban, és vigyázz az esetleges adathalász kísérletekre.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu